Peterssons annandagsjakt x 2

Att jaga på annandagen är en tradition som vi brukar försöka att hålla på och sedan lång tid tillbaka är det kompisen Stefan som varit noga med att just den dagen är det jakt som gäller. Ofta har det varit harjakt som gällt men inte i år. Bristen på stövare och tillgången på tax fällde avgörandet. En av de planerade Peterssondeltagarna föll ifrån redan på morgonen med någon svag ursäkt som försvar men två Petersson och en Karlsson som behövde lite frisk luft efter allt julfirande mötte upp på morgonen.

Visserligen är inte rådjursstammen sig riktigt lik efter två tuffa vintrar så försiktighet när det gällde vuxna hondjur beordrades på morgonen. Första rådjuret som taxen Nosa fick upp visade sig vara en get/smaldjur så trots Nosas protester blev det koppling.

Efter korvgrillning och prat blev det nytt släpp och nytt drev och denna gång på skjutbart djur. Nosa drev förbi Stefan utom skotthåll men en stund senare dök djuret upp i mitt pass. Lite ovant att skjuta med hagelbössan men nära håll och stillastående så gick det bra. Knappt en halv minut senare var Nosa framme och ruskade glatt i den nyligen fällda bocken.

Fin jakt och trevligt sällskap. Konstaterade samtidigt att senast jag sköt ett rådjur så var det för Nosa. Skottplatserna skilde inte mer än 100 meter och om den jakten kan ni läsa här. Den gången var det premiärdjuret för Nosa. Efter det har utvecklingen gått fort framåt och under hösten har hon erövrat två förstapris på jaktprov. Förhoppningsvis blir det fler prov redan denna säsong så att hon får chansen att driva hem sitt championat.

Detta år blev det alltså rådjursjakt men kanske är det harjakt som gäller nästa år. För den som vill läsa om en av Peterssons tidigare annandagsjakter så finns ett reportage här som var publicerat i Jaktjournalen för några år sedan.

Korvgrillning hör jakten till, här med far och son.

Nosa var väldigt nöjd då hon fick ruska lite i rådjuret

En trevlig dag på vägs mot sitt slut. Två nöjda jägare går hemåt med dagens fällda villebråd

3 tankar kring ”Peterssons annandagsjakt x 2

 1. Micke o Stefan

  Tack för trevligt sällskap idag och vi konstaterar att du är lika snabb vid datorn som med knallpåken

 2. Jaktsagans

  Helt underbarat att läsa om lilla NOSA och Husse Stefan och Micke.
  Tack för en fin text av en lyckad dag i skogen. Vi har ju bara dessa små taxar till låns en kort tid i livet, tyvärr. MEN oj vad mycket glädje och kärlek de ger oss.
  Ha de gott
  // Tomas Jaktsagans kennel

 3. Majsan, Lindsjö taxar

  Trevlig läsning! Det är ju kul med taxjakt :-) Hoppas Nosa är med nu i veckan på Smålands ordinarie prov. Vi skall vara med. Hoppas det går bra för oss båda i så fall med våra gemensamma linjer. Hoppas det inte blåser för mycket bara.

Kommentarer är stängda.