månadsarkiv: mars 2014

En sorglig dag

Tisdag morgon, full fart och iväg på jobb. Som vanligt fixade Carina med hundarna efter att Jimmy åkt till skolan. Rastning i trädgården, mat och lite senare en längre promenad i skogen. Selma, strax över åtta år, har hela tiden sett väldigt pigg och fräsch ut. Full fart både hemma och i skogen och så också denna dag. Men under promenaden händer det som kan beskrivas som en riktig mardröm för en hundägare.

Det som ser ut som om hon ska lägga sig ner och rulla sig blir istället till det sista hon gör. Lika levande som hon var sekunden tidigare, lika död är hon i nästa ögonblick. Som att släcka lyset med en strömbrytare slutar hon sitt hundliv medan Carina håller i kopplet och upplever det som man inte önskar att någon hundägare ska behöva uppleva.

Vad som orsakade Selmas plötsliga död kan man bara spekulera i. Hon dog i skogen under en normal promenad i koppel. Inget före tydde på några problem. Det blev en dag med tårar. Sorgligt att bära en av sina hundar ut ur skogen. Vi begravde henne på Carinas blomsteräng och där får hon nu vila.

Kanske blir det snart nya valptassar som hörs mot köksgolvet, men Selma kommer ändå att finnas där på något sätt.

selma1

Carina har skrivit några rader på sin blogg om denna ledsamma dag, för den som vill läsa, klicka här.