månadsarkiv: maj 2013

Grundlydnad och ledarskap, vill du vara med?

Sista helgen i juni kommer det att ordnas en kurs för både hundar och förare. Lydnad på en hund är aldrig fel och nu har du chansen att få professionell hjälp och tips.

Anna Fors Ward kommer då till Bäckaby och vi kör en tvådagarskurs med grundlydnad och ledarskap. Anna är utbildad jakthunds -och eftersöksinstruktör (Steg III) genom Jägareförbundet & hundskolan i Sollefteå. Hon har hållit hundkurser sedan 1986 och driver idag, tillsammans med sin man Johan, företaget ForsWards Hund & Jakt. Du kan läsa mer om deras verksamhet på hemsidan, http://www.forswards.se

Som kursen är planerad, och för att få till en någorlunda homogen grupp, riktar det sig i första hand till jakthundar och dess ägare. Bäst lämpar den sig för unga hundar, från cirka 6 månader upp till två år. Kursdagarna är cirka sex timmar och kursen körs alltså över två dagar, lördag 29 juni och söndag 30 juni. Möjlighet till övernattning på vandrarhem finns för den som har en bit att åka.

Gruppen kommer att bestå av åtta till tio hundar med förare och fortfarande finns chans att vara med.

Är du intresserad så hör av dig till Ted, 070-633 73 47. för mer info.

Enja, vackraste tik i Torne

Vilken häftig upplevelse! Ställde ut Enja i unghundsklass vid utställningen i Torne. Aldrig hade jag vågat hoppats på att det skulle gå så bra som det gjorde. Kan väl inte beskrivas med så mycket annat än succé!

Enja (Hänsjöns Queen) utsågs till vackraste jämthundstik. I kampen om titeln Bäst I Rasen (BIR) fick hon dock se sig slagen. Men då var det också mot sin egen far hon tävlade. Segrade och utsägs till vackraste jämthund gjorde nämligen Fällestrands Bonzo som är far till Enja. Jan Lundgren som äger Bonzo har varit nere på besök och hade även med sin andra hane, Hänsjöns Qrut som då är bror till Enja. Inte heller Qrut gick lottlös från utställningen, Excellent och CK blev resultatet där.

Hänsjöns Queen och brodern Hänsjöns Qrut

Hänsjöns Queen: Excellent Ukl, 1:a Ukk, CK, 1:a Btkl, BIM

Fällestrands Bonzo: Excellent Chkl, 1:a Chkk, CK, 1:a Bhkl, BIR, BIS-2

Jan tar ut steget för att visa upp sin hane, Hänsjöns Qrut, som då är kullbror till Enja. Belöningen blev Excellent Ukl, 1:a Ukk, CK

Excellenta Enja

Så har då Enja (Hänsjöns Queen) gjort debut i officiell klass på utställning. Excellent och tvåa i juniorkonkurrensen bland 20 juniortikar. Mycket nöjd med resultatet samt den fina kritiken som Enja fick.

Hon stod länge som etta i konkurrensen men föll till sist på målsnöret. Ett CK delades ut i klassen så Enja fick nöja sig utan.

Hunneberg 2013-05-05
Domare: Rolf Frostad
Kritik: 58 cm, något över medelstorlek av utmärkt typ. Bra huvud, fina ögon och öron. God hals och kropp, bra svans. Välvinklad med bra benstomme. Rör sig utmärkt. Bra päls och färg.
Resultat: Excellent Juniorklass, 2:a Juniorkonkurrensklass

Hänsjöns Queen, 14,5 månader

Uppställd

Kollad av domaren

Rörelser ska visas

Slappar utanför ringen

Hussefjäsk