månadsarkiv: mars 2013

Glad påsk

Så börjar det närma sig slutet. Några dagars jakt återstår dock. Har nu fått se fler sidor av naturen på NZ och det är inte bara goda sidor.

Tog en helikoptertur in i ett område för att jaga thar och gems. Häftig tur som tog cirka 15 min. Skulle vi gått samma sträcka var den planerade tiden 8-9 timmar.

Fick sedan ett lyft på några minuter upp i en fjälldal och landade strax nedanför en glaciär där hela dalen badade i solsken. Kikarspaning och sakta flytt neröver. Samtidigt som David fick syn på några thar i en sluttning 500-600 meter snett uppåt så började låga moln välla in. Djuren försvann bland molnen på innan vi hann in på vettigt skotthåll.

Efter en kort stund var sikten starkt begränsad och bara att påbörja att ta sig ner till stugan. 800 meter fallhöjd på lite drygt två kilometer har respekt med sig. Med starkt reducerad sikt, tilltagande regn och okänd terräng med vegetation som i stort sett är omöjlig att forcera blir det ännu värre.

Kan säga att jag upplevt roligare stunder och det var en härlig känsla när stugan syntes i pannlampans sken. De två sista timmarna var i mörker.

Blev alltså en lite annorlunda inledning på påsken. Men till er alla som läser denna blogg vill jag önska en riktigt trevlig påskhelg. I morgon är det påskdagen och då fortsätter vi jakten på nya upplevelser.

En bild tagen några timmar innan de låga molnen fullständigt täckte dalgången

Vilka vyer

Ja, när gudarna skapade Nya Zeeland måste de varit på något speciellt humör för jag har aldrig sett så mycket kuperat landskap på ett så litet område. Bjuder på några bilder här.

Äventyret fortsätter

Så har ytterligare några dagar förflutet och nya jakter är provade.

Var i ett område i närheten av Lake Takapu och jagade Thar. Svår jakt med mycket gående. För egen del blev det inget fällt vilt men jag har tillrett färsk thar-filé och ätit det också :)

Området var väldigt vackert. Dalgångar omgärdade av snöklädda fjällkammar. Strålande sol och fjäll med lätt bris är dock en farlig kombination för en vinterblek smålänning som vanligtvis undviker solen. Kan väl avslöja att exponerad hud antog en annorlunda nyans.

Vi kommer allt närmre västkusten. Just nu är det kanten av alperna som gäller. Jagar mest efter gems och kronhjort. Hittills har jaktlyckan inte infunnit sig på nämnda vilt. Blev dock en possum för min del igår.

image

image

Vilket land!!!

Så var vi äntligen på plats och allt har funkat fint. Vi har de första dagarna utforskat sydöstra delen av sydön. Det som slår en är den otroligt gästvänliga mentaliteten. Man känner sig välkommen var man än kommer, alltid ett trevligt ord och hälsning.

Provat på lite jakt och några wallaby och wildgoat är redan på personliga kontot för nya jaktupplevelser.

Några bilder kommer här.

Hyrbilen i en av de härliga miljöer vi jagat i

Klassisk bild från Nya Zeeland

Min första wildgoat

Wallaby

Första fällda viltet på NZ

Långt till andra sidan

Så var då äntligen drömresan igång! Planerna på en jaktresa lite utöver det vanliga har funnits sedan ett antal år tillbaka men sen ska allt stämma innan det kan bli verklighet. Kan redan här konstarera att utan min fantastiska fru Carina hade det inte funkat.

Känns fortfarande lite overkligt att man lämnade Sverige och -18 i tisdags morgon för att via tåg till Danmark och Kastrup påbörja en flygresa med destination andra sidan jordklotet och Nya Zeeland.

Idag på morgonen när jag klev av planet i Singapore och solen steg upp bakom palmliknande blad +32 grader och fuktig luft så börjar det bli verklighet.

image

Sitter i skrivande stund på planet igen efter en 14 timmar väntan i Singapore och de sista 800 milen ska avverkas innan själva jaktäventyret kan börja!
Någon uppkoppling finns inte på detta plan så när ni läser detta trampar redan de småländska fötterna marken på andra sidan, men det var lång väg hit.

Hur jakten kommer att bli har jag inte en aning om. Det enda jag vet är att flygbiljetten tar mig till Christchurch på sydön och där väntar en hyrbil för mig och två goda jaktkompisar.

Kronhjort, wallaby, gems, thar med mera finns på den jaktliga menyn. I tillägg till det en natur som ofta beskrivs som paradiset på jorden.

Om jag lyckas förmedla något av de upplevelser och vyer som kommer att förverkligas den närmsta tiden vet jag inte men kameran finns med och finns det bara någon form av vettig uppkoppling så ska jag i alla fall försöka.

Tills dess, lev väl och må gott. Men glöm framförallt inte, – Vi lever bara en gång och inget löfte om morgondagen har vi så ta tillvara denna dag på bästa sätt. Det tänker i alla jag göra!