SE J(Lö)CH SE UCH Hänsjöns Queen (Enja)

Hänsjöns Queen SE21968/2012

Enja 4 år

Enja 4 år

Enja, 14,5 månader

Fader: SE J(LÖ)CH SE UCH Fällestrands Bonzo S31439/2008
Moder: NORD J(LÖ)CH Hänsjöns Kiwi SE23096/2010

Hänsjöns Queen står det i stamtavlan men här hemma går hon under namnet Enja. En väldigt trevlig och framförallt social och mycket glad valp.

Enja för delvis samma linjer som vår egen Birka då hennes far är ett av Birkas kullsyskon som gått mycket bra i skogen. När SJ(LÖ)CH SUCH Fällestrands Bonzo, fick para några riktigt bra tikar var det inte svårt val att ställa sig i kö på en av dom. Den som tilltalade mest var den första som parades, nämligen NORD J(LÖ)CH Hänsjöns Kiwi

Att det var just den som föll mig mest i smaken finns flera anledningar till. Dels är tiklinjen mycket stark när det gäller den jaktliga biten. Tidigt jagande hundar och bra bredd i kullarna. Kiwi som är född våren 2010 gjorde klart sitt Svenska JCH redan den 2:a september 2011, lite drygt ett och ett halvt år gammal. Sitt Nordiska championat fixade hon så att det var klart i god tid innan hon blev två år (Kiwi blev därmed tredje generationen i följd som är Nordisk jaktchampion). Samtliga av hennes kullsyskon är dessutom startade på prov och alla utom en har gått till pris.

En annan viktig del var också att Kiwis far är Reces Rio. Rio är fortfarande sparsamt använd i avel men resultaten hittills är mycket bra och jag är ganska säker på att han kommer att hamna väldigt högt i avelslistorna framöver.

Ser man till stamtavlan så är det svårt att önska sig så mycket mer då de flesta av hundarna har visat fina avelsresultat med hög procent meriterade avkommor. Bara att hoppas att Bonzo och Kiwi för arvet vidare.

Enja, fyra och en halv månad gammal

Lämna ett svar