månadsarkiv: april 2016

3744 timmar

Cirka fem månader, eller mer exakt 156 dagar, eller kanske ska man säga 3744 timmar. Kanske så att man till och med ska ta ner det på minutnivå. Det är 224660 minuter till sommaren är avklarad och vi har en ny efterlängtad älgjaktspremiär.

Ser verkligen fram mot denna jakthöst, kanske lite mer än vanligt för med tre jämtar i olika stadier så känns det i vilket fall som om det kan bli väldigt intressant höst. Fällestrands Birka är nu åtta år och kommer att göra en säsong som rutinerat ankare i detta team. Hänsjöns Queen är fyra år och den som ska dra det stora lasset och sedan har vi rockien Sörombäckens Lunnsa som strax är ett år. Hösten för henne kommer att bli mycket nytt som ska läras. Men som sagt, detta ser jag verkligen fram mot.

Idag var det premiär på cykeln med två av jämtarna, Birka och Enja, travande vid sidan. En dryg månad har gått sedan jakten tog slut och därmed är vilan avklarad. Nu siktar vi mot hösten och jaktpremiär på älg i början av september. Vi har ett löfte, hundarna och jag. Till hösten ska vi alla vara i toppform :)

Varierad träning är det bästa.

Varierad träning är det bästa. Vi försöker att variera mellan trava jämte cykel, drag, simning eller som här, raska promenader med klövjeväskor på hundarna. Siktet mot hösten 2016 är inställt :-) Bilden är dock inte från denna våren.