månadsarkiv: juni 2014

Lovis har landat

Så var det återigen valptassar på köksgolvet. Fantastiskt vad härligt det är med valpar. Nyförvärvet i flocken är en welsh springer spaniel som vi kallar Lovis. Hon kommer från Ängsblommans kennel och hennes fullständiga namn är Ängsblommans First Easter Flower men hos oss är det alltså Lovis.

En härlig valp med mycket glädje i. Hon fann sig snabbt in i flocken och fjäskade ordentligt, framförallt för Enja, som hon redan utsett till sin lekkompis.

lovis1 lovis2 lovis3 lovis4 lovis5 lovis6 lovis7 lovis8 lovis9 lovis10 lovis11 lovis13 lovis14

Allmogejakt, vår butik

Utskrift

Under senare delen av 2008 startade jag upp företaget Allmogejakt och namnet registrerades våren 2009. Namnet kommer sig av att jag ville det skulle förknippas med något enkelt men ändå gediget och som man kan lita på att det fungerar. Från början var det i stort sett enbart den egentillverkade åtelbelysningen som jag och min bror knåpade ihop. Men ganska snart dök det upp fler prylar man ville erbjuda men försäljningen var koncentrerad till webben.

Produkter från Bergans vet vi håller för vår krav och då är det lättare att tala för varan och sälja den.

Produkter från Bergans vet vi håller för vår krav och då är det lättare att tala för varan och sälja den.

Mottot har från början varit att det ska vara bra prylar med hög kvalité och som jag vet fungerar. Tråkigaste som finns är om en kund inte är nöjd. Detta har jag hållit på även när sortimentet har utökats. Det mesta av det som nu finns i utbudet har jag testat själv eller också är det rekommenderat av människor som jag litar på.

 

En äkta svensk känga, Jörnkängan Original med näbb och allt.

En äkta svensk känga, Jörnkängan Original med näbb och allt.

En av produkterna som varit, och är, riktigt roligt att hålla på med är den omtalade och eftertraktade Jörnkängan. Är många kunder man fått mycket trevlig kontakt med i samband med att de beställt sina nya kängor.

Vad är då så unikt med denna kanske en del frågar sig. Jo, ett äkta hantverk, tillverkas i Jörn uppe i Västerbotten och i stort sett bara supernöjda kunder. Behöver väl knappast tillägga att jag använder dom själv, året om oavsett om det är jakt, vandring eller annat som gäller.

Hösten 2013 hade utrymmet hemma i huset blivit för litet och dessutom funkade det dåligt med transporterna ut på landsbygden. när så möjligheten att hyra en lämplig lokal dök upp så togs första steget till även en fysisk butik där man som kund kan komma förbi för att känna, klämma och prova.

Så här såg det ut när vi öppnade i december men redan nu har vi utökat butiksytan för att bättre exponera våra produkter.

Så här såg det ut när vi öppnade i december men redan nu har vi utökat butiksytan för att bättre exponera våra produkter.

Den 15 december var det så äntligen dags att öppna dörren i butiken i Myresjö. I samband med butiken utökades också sortimentet ganska ordentligt.Både för att ha ett mer komplett utbud men också för att nå en större och bredare kundgrupp. Det som nu finns i vårt sortiment är förstås då jaktkläder och tillbehör för jakten men även ett bra utbud för hund och träning av hund finns där också. Vi har även börjat plocka in en hel del från segmentet ”outdoor”. Ryggsäckar för vandring, liggunderlag, tält och annat som hör till när man vill ut och röra på sig. Vandring, och då framförallt i fjällen, är ju något som intresserar oss.

Som ni säkert förstår så är vårt sortiment lite som vi är själva. Jakt, hundar och uteliv! Vi saluför idag produkter från Tracker, Aclima, Bergans, Exped, Dogtech, Aimpoint, Classic, Meopta, Härkila, Swedteam, Dogman, Dragråttan, Profsafe, Trappern, Robur, Nordic hundfoder, Icom med flera och ännu fler är på gång! För ska det vara ska det vara ordentligt och vårt mål är att bli en butik som man väljer för det fina sortimentet och den goda servicen.

Snabbt inser man att marknadsföring är dyrt och svårt. Vi har därför valt att satsa på sådant som ger våra kunder något extra och sedan hoppas vi på att det sprids från mun till mun istället för dyra annonser i olika media. Här en bild från vår hunddag i butiken när bland annat Tracker Sverige var och körde demo på nya hundpejlen Tracker G1000. Göran Hallman från Doctech hundvästar var på plats och provade ut skyddsvästar till hundar.

Snabbt inser man att marknadsföring är dyrt och svårt. Vi har därför valt att satsa på sådant som ger våra kunder något extra och sedan hoppas vi på att det sprids från mun till mun istället för dyra annonser i olika media. Här en bild från vår hunddag i butiken när bland annat Tracker Sverige var och körde demo på nya hundpejlen Tracker G1000. Göran Hallman från Dogtech hundskydd var också på plats och provade ut skyddsvästar till hundar.

Riktigt kul om ni skulle kika förbi i händelse att ni är i närheten av Myresjö där vi har butiken och vi bjuder alltid på kaffe så klart. Ni är också välkomna att titta in i webbutiken för att få en liten inblick i vad det är vi håller på med.

I Myresjö så hittar ni oss på Bäckabyvägen 1, klicka här för mer info om öppentider med mera. På nätet är adressen till butiken www.allmogejakt.se

Välkomna, önskar Ted och Carina