Moharens kennel |
Familjen, hundarna och jakten, de viktiga tingen i livet.

Archive for april 2012

Blir en hel del bilder så här de första dagarna. Här några från en av turerna utomhus idag. Mestadels så är det ju förstås Enja (9 veckor gammal) som hamnar på bilderna men även Birka och Selma får vara med ibland.

4 kommentarer

 • Klas · 21 april, 2012 kl. 23:49

  Haha, den näst sista på Enja är ju fantastisk!

 • Peter Örjeheim · 22 april, 2012 kl. 07:56

  Grattis till Enja!!

  Fantastiskt fin liten goding ni har fått tag på, jag blir sugen på en Jämthunds valp när man ser dina fina bilder på hon / Klappa alla hundarna från oss i Trolldalen.

  Mvh.

  Finnörjes Kennel

 • Jan Lundgren · 22 april, 2012 kl. 20:09

  Hon verkar ha mer ståndöron än Qrut nu jättefina vinklar och grov benstomme!

 • Majsan, Lindsjö taxar · 28 april, 2012 kl. 17:43

  Bra att hon får kontakt med älgklövar så tidigt…vilket charmtroll

Apr/12

13

The Queen

Sådär, då var det slut på lugnet :-)

Igår var vi och hämtade nytillskottet bland hundarna, Hänsjöns Queen gör sig nu hemmastadd i Tallbacka där vi bor.

Apr/12

10

Sol, snö och vila

Påskveckan blev vår första vecka i stugan i Djupdal. Man kan verkligen säga att vi hade tur med vädret då solen ganska ofta sken över det snöklädda landskapet. Att snön dessutom hade en hård skare som bar att gå på gjorde ju det hela extra fint. Tänk er att bara gå rakt ut i naturen dit man vill, men med en meter snö under fötterna. Så solsken, snö, och fantastiska dagar blev det.

Var förstås en hel del man ville hinna med så här första veckan i stugan men ändå hittade vi tid för vila. Promenader, skidåkning och träffas och umgås med härliga vänner blev det en del av. Vi hann också med att provbaka tunnbröd i den fina bagarstuga som finns på tomten. Tunnbrödsbak är ett hantverk som nog tar ett bra tag att lära sig men tack vare fin vägledning av Ingrid så kunde vi provsmaka egenhändigt bakat tunnbröd. Tack för hjälpen!

Selma trivdes med att springa omkring uppe på skaren....

... en och annan djupdykning blev det :-)

Soldyrkargänget :-)

Utsiktvy från byn

Ännu en vybild

Som synes så var det rejäl värme i vårsolen från den klarblå himlen

Hur var det nu den där låten gick..... ja just det..... Bakom mina solglasögon kan jag va mig själv..... :-)

Vilket påskväder!!!

Lite ovanlig känsla att bara gå rakt ut över myrar och annan terräng och dessutom någon meter upp över marknivå.

Apr/12

9

Milo och Frejas valpar

Valparna efter Milo och Freja är nu fyra veckor och vi var förbi och tittade på dom igår. Ser ut att bli en jämn fin kull. Vilken det blir som min bror väljer får vi se om några veckor. Freja är väldigt duktig med sina valpar och pysslar om dom på ett bra sätt.

Apr/12

9

Planerad parning

Ytterligare en tik är inbokad för parning med Milo. Om allt går som planerat så kommer Hänsjöns Annie att paras då hon löper nästa gång vilket troligen blir i slutet av april eller början av maj. Mer info om denna parning finns på hemsidan för Hänsjöns kennel, klicka här för att komma till sidan.

Vill du se stamtavlan på den planerade parningen, klicka här

Apr/12

1

Besök i valphögen

I helgen var vi och tittade på kullen med valpar efter Hänsjöns Kiwi och Fällestrands Bonzo. En av valparna ska om två veckor flytta till oss och nu var det alltså dags för första titten och samtidigt ett försök att välja ”rätt” valp. Inte helt lätt då man har fem tikar att välja på och alla ser i stort sett lika ut. Hittade i alla fall ett par som vi fastnade lite extra för. Om det sedan till slut blir någon av dom som hamnar hos oss i Tallbacka får vi se om två veckor. Bjuder på några bilder här så länge.

(Tyvärr så är det så att jag ibland hittar mina bilder på platser som jag inte godkänt så därför har jag tvingats lägga in lite irriterande text mitt i bilderna)

Info

Moharens hemsida bygger på Wordpress Bloggmotor

Allt material är skyddat av © Copyright. Är det någon material du vill använda, kontakta oss först.