månadsarkiv: juli 2010

.22 och hur kul som helst

Övning ger färdighet och det gäller definitivt när man pratar om skytte. Känns bra att komma väl förberedd inför höstens jakt och ett sätt är ju då att öva så mycket som möjligt. För egen del brukar problemet vara att man ska hinna med att fara till skjutbanan just den kväll/kvällar när det är öppet.

För att delvis råda bot så har jag denna sommar satt upp som mål att skjuta minst 1000 skott med Blasern och då passar det perfekt att ta en stund då och då med 22-pipan monterad.Visst skiljer det en del att skjuta .22 och 9,3 men med olika pipor monterade så blir i alla fall skyttet så likt det kan bli. Samma kolv, samma kolvkamsförhöjning, samma slutstycke, samma trycke och till och med samma riktmedel. Kanske enklare att säga att det enda som skiljer är rekylen och ljudnivån. Har i alla fall bestämt att en stor del av dessa minst 1000 skott kommer att ske med 22:an. Får väl se hur bra det funkar när 9,3 eller 30-06 monteras på bössan och man står på skjutbanan. Gissar jag rätt så ska det har gjort en hel del nytta, eller vad tror ni?

Någon eller några askar med ammunition, en Blaser med 22-kit och ett vipp-mål. Mer krävs inte för att roa en jaktidiot en stund :-)

Blasers erkänt goda precision förnekar sig inte när det gäller 22:an. 30 meter, jägarmässigt stöd och 5 skott på en yta mindre än en 50-öring. Enda felet är väl att det finns inget att skylla på när vippmålen inte faller :-)

Nu är det inget kul…

Det ska råda jämlikhet i dagens samhälle hävdar många och här kommer mitt bidrag till just jämlikheten. I vintras var det så många man mötte som klagade på vintern. Det är så kallt, det är för mycket snö, tänk om det ändå kunde bli sommar och varmt, var kommentarer som hördes ideligen.

För jämlikhetens skull så vänder jag på det, för nu är det inget kul längre. 33,8 grader i skuggan är inget annat än vidrigt! Jag svettas och gör allt jag kan för att bara hålla mig någorlunda sval vilket mestadels inte går speciellt bra.

Nej, detta är inget kul!!!!

Hundarna lider och letar skugga och svalka hela tiden. Inte ens mitt i natten blir det tillräckligt svalt. Senaste dygnet tror jag inte kvicksilvret varit under 20 plus någon gång!

Att försäsongsträna hundarna är bara att glömma. Möjligen att låta dom simma kan fungera. Nu är det ju så att det är bara Birka och Selma som trivs med att simma så för Milo och Kelly är det fullständigt omöjligt att hitta någon träningsform som funkar i detta ”skitväder”

Hundarna lider verkligen i värmen och det är svårt att svalka dom. Birka har sin favoritplats på de något svala klinkerplattorna framför den gamla köksspisen

Tröstar mig med att man åtminstone får arbeta och slipper ha semester nu. Speciellt eftersom arbete i detta fall innebär tempererade (läs kylda) lokaler. För övrigt ställer jag mitt hopp till SMHI:s senaste prognos som lovar bättre väder i slutet av veckan. Svalare, molnigt och regn. Visst låter det härligt, och så här i jämlikhetstider, tänk om det ändå kunde bli höst med lite kyla och frost!

Kommer höst så finns det hopp. Skickar med en bild där min bror Peter just har skjutit en kalv för Birka då vi gästjagade hos ett grannlag. Det känns lite lättare när man ser en sådan här bild.