månadsarkiv: september 2021

Dramm klar för Älghund-SM 2022

Klubbmästare 2021 och klar för älghund-SM 2022. Foto: Bengt-Henry Bergqvist

Femte gången gillt, kan man säga. För det var faktiskt femte gången som jag var i med i Klubbmästerskapet och tillika SM-kval men det var första gången det räckte hela vägen. Två gånger kvalade jag och min bror in med vår hane Fisktjärnlidens Blixten. Sedan har jag kvalat in med både Enja och Lunnsa och bästa placering hittills var en andraplats med Enja 2017.

Lördagens jaktprov blev alltså en riktig höjdare. Redan vid lottningen av provrutorna på fredagen höjdes pulsen och förväntningarna då vägvisare kunde meddela att det fanns bra med älg på markerna. Lagom nervös, som vanligt när jag ska gå prov, så släpptes Dramm på utsatt tid. Direkt iväg och gjorde sina morgonbestyr, invallning under sök och sedan ut på en rejäl söktur. Drygt 900 meter ut som längst och tillbaka i rätt tid för att erhålla fina poäng på söket. Andra sökturen resulterar i ett upptag som står fast!

Förutom en förflyttning på första ståndplatsen så kan man nog säga att det mesta gick helt suveränt. Lyckades även med en inkallning under provet vilket förstås hjälper till att höja poängen. Vid kollegiet fastslogs att dagens prov räckte till ett förstapris med mycket fina 87 poäng.
Dramm hade dock väldigt roligt med den stora tjur som han skällde så han höll på ett bra tag extra. 9,5 timmar skällning blev det innan han valde att möta upp en överlycklig husse :)

Att få vinna ett klubbmästerskap med Dramm som är från egen uppfödning är för mig otroligt stort. Kan bara ödmjukt tacka alla som gör detta möjligt!

Klubbmästerskapet i Sydsvenska älghundklubben är också kval till SM. Så med denna vinst är Dramm nu uttagen att representera klubben vid Älghund-SM 2022 som kommer att avgöras i Jämtland