månadsarkiv: augusti 2017

2:a i klubbmästerskap

enja-smkval1

När Enja hösten 2016 tog sitt förstapris på 88,5 poäng kvalificerade hon sig också till klubbmästerskapet eftersom hennes prov sjätte bästa i klubben under säsongen. Igår, den 26 augusti var det dags för klubbmästerskapet som också är SM-kval.

Tävlingen, med de tio bästa hundarna från föregående säsong, arrangerades i skogarna kring Skillingaryd. Själv drog jag lotten på en mark utanför Taberg. En utmärkt fin mark skulle det visa sig och vi hade en mycket trevlig dag tillsammans med domare och vägvisare.

Efter någon halvtrög sökrunda fick Enja tag på ett troligt spår och drog iväg i ganska högt tempo. Efter en stund kom upptaget cirka 800 meter från provgruppen. Hon skällde på riktigt bra och efter drygt 90 minuter ståndskall smög domaren in och kunde konstatera älg samtidigt som det blev en lätt stötning. Efter drygt en kilometer förflyttning blev det förnyat ståndskall och husse vågade andas ut. Men säg den glädje som varar, efter cirka 10 minuter blev det sken på nytt och Enja hängde på drygt fem kilometer innan hon avbröt förföljandet och tog sig tillbaka.

En valpkull i våras, tidigt på säsongen med endast ett släpp före denna tävling och dessutom stigande temperatur är inga undanflykter men det gör väl inga fördelar i alla fall. Vi släppte Enja i ett nytt område men nu syntes att hon var ganska trött. Provet avslutades utan mer upptag på älg.

Enjas prestation räckte till ett andrapris på 64,5 poäng och jag kan säga att husse var mycket nöjd med hennes prestation med tanke på förutsättningarna. Glädjande nog hamnade hon också på prispallen då hon blev tvåa i klubbmästerskapet och första reserv till SM. Ohotad vinnare med väldigt fina resultat blev en annan jämthund. Christian Larsson från Lekeryd vann på 88,5 poäng med sin tik Fredmarkens Norma. Grattis säger vi och önskar lycka till i SM.