månadsarkiv: april 2014

Nu jagar Milo på andra sidan

Tårar fyller mina ögon samtidigt som jag trycker in mina fingrar i den mjuka pälsen. Jag vet att det nu är sista gången jag klappar honom. Tiden har tagit ut sin rätt.

IMG_3127

Likt många gånger förr gled fingrarna över hans mjuka päls, men idag var sista gången

Han blev nästan elva år, vår trotjänare Milo eller Fisktjärnlidens Blixten som han hette i stamtavlan. Idag var den tunga dagen kommen, åldern hade tagit ut sin rätt. Det var dags för Milo att få jaga vidare på andra sidan.

20100911

Fantastiska stunder i skogen som man fått dela med Milo

Så otroligt mycket glädje den hunden hann med att sprida under sin levnad. Alla de ståndskall man smugit på, alla de stunder man suttit med fingrarna i pälsen på honom. Alla de gånger man sett hur han smugit intill Jimmys rullstol för att om möjligt bli lite kliad.

050313milo 007

Snäll som få och med stor kärlek till att bli kliad

Nu dyker bilderna upp på näthinnan, bilder från skog och mark. Vilka kontakter den hunden skapade, vilka mängder av människor man lärt känna tack var Milo.

iPhone2010-11-07 006

Här en bild på Milo och Peter efter en lyckad jakt

Nu finns han inte mer, nu jagar han på andra sidan. Samtidigt som ett hundliv just nu känns alldeles för kort så är jag otroligt tacksam. Tacksam för alla fina stunder som nu blir till fina minnen.

Tårarna fortsätter att grumla min ögon och bränner innanför ögonlocken men någonstans kan jag kanske ändå ana ett mäktigt jämthundskall. När hösten kommer igen och någon av de andra hundarna kommer lös ska jag sända en tacksamhetstanke till den jämte som gett mig så mycket.

Till fjälls

Påsk och fjället är verkligen något speciellt. Fick en riktigt härlig långfredag på skotern med en kompis i sällskap. En tur från Marsliden över fjället till Kittelfjäll och sedan lite kringelväg tillbaka över fjället. Svårt att förmedla känslan med några bilder men jag gör så gott jag kan. Lovar att det var en otroligt fin dag.

IMG_5499 IMG_5482 IMG_5468 IMG_5463 _MG_5563 _MG_5553 _MG_5535 _MG_5532 _MG_5513