Moharens kennel |
Familjen, hundarna och jakten, de viktiga tingen i livet.

Archive for november 2012

Nov/12

25

Jag gillar det inte!

Är det något som påverkar min jakt så blir jag förbannad och just nu finns en uppenbar risk att så blir fallet i framtiden. Många före mig är drabbade så det är inte unikt på något sätt men jag tvivlar på att någon sett positivt på att få en vindkraftspark i direkt anslutning till där man bor, ja bortsett då från de penninggiriga som lyckas roffa åt sig några kronor till att lägga under kudden genom att upplåta mark eller annat till dessa projekt.

Är det dessutom i samma område som man sedan barnsben vandrat runt i en tyst och lugn skog, ja då finns risken att man drabbas i dubbel mening. Jag vet faktiskt inte hur det kommer att påverka varken min jakt eller min boendemiljö men jag vet redan nu att jag gillar inte tanken.

Visst, jag är självisk. Vindkraft är säkert bra för miljön och vi måste tänka på vår framtid. Hade kanske varit lättare att acceptera hela konceptet om det varit så att de som initierat projektet faktiskt gjort det för att göra en insats för just miljön. Som det är nu så är det ganska genomskinligt att plånbok och egen ekonomisk vinning är långt viktigare än natur och klimat. Att man sedan gömmer sig bakom miljöargumenten ger egentligen bara en fadd smak på alltihop.

Visst kan man hävda att jag är avundsjuk för det är jag nog faktiskt. Jag är avundsjuk på att inte ha makten att sätta stop för detta projekt! Samtidigt som jag konstaterar att ett fåtal personer tar fördelarna och ett flertal personer i flera små byar får leva med de negativa effekterna. För min del så kan det påverka min jakt och då blir jag faktiskt förbannad!

När det dessutom, högst påtagligt, påverkar trevligt folk man trivs med, ja då har jag ännu en anledning att definitivt inte gilla vad som eventuellt är på gång!

Att mötas av denna syn när man släppt jämten och står och väntar på upptag är i alla fall inget som tilltalar mig

2 kommentarer

 • Älgflugornas Herre · 26 november, 2012 kl. 08:48

  En fördel är faktiskt att vägnätet i skogen blir bättre och att det därför blir lättare med transporterna. Utseendet tycker inte jag spelar så stor roll när man vant sig men ljudet är lite värre.

  Jag tycker att ni i jaktlaget skall slänga ut en trevare till företaget som projekterar marken och se om ni inte kan kompenseras på något vis. Jag har ingen aning om vad ni har för utrymmen men en sak skulle kunna vara gratis el till viltslakteriet om ni har ett sådant. Bidrag till viltåkrar är en annan sak. Varför inte få företaget att så in fleråriga viltgrödor i vägrenerna till de km av vägar och kabelgator som kommer att anläggas?

  Hur trist det än känns och kommer att bil så försök att fundera ut vilka möjligheter det hela innebär. Men ljudet och känslan av ett upptag och drev blir aldrig det samma och det kan inte kompenseras.

 • Inlgget kommenterat av Ted · 27 november, 2012 kl. 00:46

  Vägnätet är redan tillräckligt bra så tyvärr blir det bara det negativa kvar :( Tror inte på några stora eftergifter från de som driver detta, tyvärr.
  Värst tycker jag ändå att det är när vänner i byn redan nu börjar prata om att flytta härifrån på grund av de planerna. Dessutom är jag ganska övertygad om att det kommer att leda till vissa splittringar i byn

Nov/12

8

Sveket fortsätter

Idag är en sorgens dag. Landets politiker tog idag fram hammaren och slog ytterligare en stor och lång spik in i kistan för en levande landsbygd. Beslutet om att tillåta en etablering av varg i Västernorrland/Västerbotten/Jämtlands inland är inget annat än en fortsättning av maktmissbruket på landsbygden, som pågått en längre tid, och de som fortsatt försöker arbeta, leva och trivas där. Övergreppen har pågått i Värmland, Dalarna, Gävleborg med flera platser under flera år och nu är det norra Sveriges tur.

En levande landsbygd är beroende av att människor vill och kan leva och bo där. För att vilja bo på en plats så ska man trivas och det gör man bäst genom att kunna påverka och känna sig delaktig.

Hur kan någon som bor på landsbygden i utsatta områden kännas sig delaktig och med möjlighet att påverka när man läser genom de senaste besluten när det gäller vargfrågan?

Sveket från politiker och beslutsfattare är värre än någonsin! Lögnerna från partiska forskare blir bara värre och värre!

Var och en är förstås fri att ha sin egen åsikt både om varg och om politiker men nog kan man bli något frustrerad när man tar sig tid att läsa nedanstående artiklar.

Regeringen: Ingen flytt av vargtiken
Genetikprofessor vägrar svara på frågor
Olyckligt att det blivit så
Flyttvargen ett undantag i renskötselområdet
Samerna bestörta över flyttvargen
Flyttvargens valpar ska adopteras bort
Regeringen utnyttjar kryphål

Nov/12

3

En till för Birka

Birka går mycket bra just nu. Släpp idag och upptag efter 10 min 600 meter ut. Kort gångstånd innan det blev fast. Stod cirka 40 min sedan stötning av joggare som var ute. Kom förbi mig i sakta gångstånd med två vuxna hondjur. Tyvärr satt skottet några millimeter högt, kunde vi konstatera vid flåning, så älgen gick undan en bit innan Birka åter fick stopp på den. Skällning där och mycket bra arbete tills älgen förpassades till andra sidan.

Riktigt nöjd nu när älgen hänger flådd och putsad i slaktboden. Snart är det dags för lite trevligt umgänge, matlagning står på schemat och älgfilé på menyn.

Birka med den fällda älgen efter ett mycket bra jobb.

Info

Moharens hemsida bygger på Wordpress Bloggmotor

Allt material är skyddat av © Copyright. Är det någon material du vill använda, kontakta oss först.