månadsarkiv: januari 2023

Elly vann unghundsmästerskapet

Vilken glädje!!! Moharens Elly gjorde en fantastisk prestation när Sydsvenska älghunsklubbens unghundsmästerskap avgjordes i fredags. Full tryck från första stund och en rejält förstapris räckte till seger i mästerskapet

Unghundsmästare 2022/2023 Moharens Elly

Varje år kvalar det 10 bästa unghundarna i klubben in till ett gemensamt prov som kallas Unghundsmästerskapet. Tanke från början var att locka fler till att starta unga hundar på jaktprov så att vi därmed får en snabbare utvärdering av aveln. Det har slått väl ut och kampen om platserna är hård. Till årets mästerskapet krävdes 86 poäng för att kvala in.

Provet genomförs på marker tillhörande Boxholms skogar utanför Boxholm. Efter lottning av provrutorna på torsdag kväll var den en spänd väntan inför släpp. Att provdagen var fredagen den 13:e berörde varken Elly eller husse, faktiskt så vi istället vill ta det som en dag med det där lilla extra.
Elly kom lös direkt klockan 08:00 och sin vana trogen var det turbo och full fart från början och efter endast sju minuter var det fast ståndskall 750 meter ut. Som vanligt känns de där första 90 minuterna väldigt långa men Elly matade på precis som hon brukar och efter drygt 110 minuter var domaren inne på ståndet och konstaterade ko och kalv.

Ett antal stötar, förföljande och omställningar senare så kunde en både nöjd och lite rörd husse koppla detta lilla krutpaket som återigen presterade vad man kan kräva och lite till. Prestationen belönades med 83,5 poäng och Elly korades till vinnare av Unghundsmästerskapet 2022/2023