Mässa och köplust

Blev ett trevligt avbrott idag när outdoormässan på Getout i Bodafors öppnade. Carina och jag tog en sväng dit. Mässan håller öppet fram till söndag em men första dagen verkade vara ett bra val. Taggade försäljare och ännu inte speciellt mycket folk.

Är ju inte helt riskfritt att åka på en mässa av denna typen, åtminstonde inte om man vill komma hem med oförändrad ekonomi. Ofta tycker jag man upptäcker och hittar en mängd prylar som man inte visste om att man behövde.

För egen del så var det framförallt en bra trekkingsko som stod på önskelistan. Jag brukar ha svårt att hitta en sko/känga som passar min fot riktigt bra men några tips om Keen gjorde att förhoppningarna fanns i alla fall. Väl på plats fastnade jag vid hörnet där Bergans höll till. Gillar deras produkter och både jag och Carina har ryggsäckar från just Bergans.

Next stop blev just vid väggen med skor från Keen. Kikade runt lite och fick till slut tag på ett par Targhee II Mid Brindle. Satte foten i första skon och kände direkt att detta var bra. Fick nästan en känsla av att de redan var ingångna.

Provade lite olika storlekar och typer men valet föll till slut på det som var början. Den halvhöga skon kändes som den gav ett bra stöd till mina något mjuka vrister och förhoppningsvis är jag lika nöjd om ett par veckor när jag gått in dom ordentligt också.

Carina skulle inte köpa några skor men efter att ha provat ett par Keen av liknande modell som jag så kunde hon inte låta bli och hon var faktiskt mycket snabbare än jag att bestämma sig.

Blev ett par timmar på mässan och till slut fanns ytterligare en del i kassen. Underställ från Aclima (även detta en norsk produkt) vågar jag verkligen rekommendera. En produkt tillverkad av merinoull som enligt mitt tycke är idealisk för hundförare. Mycket hög fukttransport och även om man går sig varm och lite svett så känner man sig snabbt torr igen. Att det dessutom inte luktar som syntetställen gör hamnar ju också på pluskontot.

Som sagt, mycket prylar finns det………