.22 och hur kul som helst

Övning ger färdighet och det gäller definitivt när man pratar om skytte. Känns bra att komma väl förberedd inför höstens jakt och ett sätt är ju då att öva så mycket som möjligt. För egen del brukar problemet vara att man ska hinna med att fara till skjutbanan just den kväll/kvällar när det är öppet.

För att delvis råda bot så har jag denna sommar satt upp som mål att skjuta minst 1000 skott med Blasern och då passar det perfekt att ta en stund då och då med 22-pipan monterad.Visst skiljer det en del att skjuta .22 och 9,3 men med olika pipor monterade så blir i alla fall skyttet så likt det kan bli. Samma kolv, samma kolvkamsförhöjning, samma slutstycke, samma trycke och till och med samma riktmedel. Kanske enklare att säga att det enda som skiljer är rekylen och ljudnivån. Har i alla fall bestämt att en stor del av dessa minst 1000 skott kommer att ske med 22:an. Får väl se hur bra det funkar när 9,3 eller 30-06 monteras på bössan och man står på skjutbanan. Gissar jag rätt så ska det har gjort en hel del nytta, eller vad tror ni?

Någon eller några askar med ammunition, en Blaser med 22-kit och ett vipp-mål. Mer krävs inte för att roa en jaktidiot en stund :-)

Blasers erkänt goda precision förnekar sig inte när det gäller 22:an. 30 meter, jägarmässigt stöd och 5 skott på en yta mindre än en 50-öring. Enda felet är väl att det finns inget att skylla på när vippmålen inte faller :-)

1 tanke kring ”.22 och hur kul som helst

  1. Karin Åström

    Även jag har givit mig ett löfte denna sommar – att träna mitt skytte och då främst hagel. Var i simulatorn förra veckan på Sävsjö skyttecenter. Så nyttigt! Varenda detalj i anläggning och skott avslöjas :)

Kommentarer är stängda.