Nu är det inget kul…

Det ska råda jämlikhet i dagens samhälle hävdar många och här kommer mitt bidrag till just jämlikheten. I vintras var det så många man mötte som klagade på vintern. Det är så kallt, det är för mycket snö, tänk om det ändå kunde bli sommar och varmt, var kommentarer som hördes ideligen.

För jämlikhetens skull så vänder jag på det, för nu är det inget kul längre. 33,8 grader i skuggan är inget annat än vidrigt! Jag svettas och gör allt jag kan för att bara hålla mig någorlunda sval vilket mestadels inte går speciellt bra.

Nej, detta är inget kul!!!!

Hundarna lider och letar skugga och svalka hela tiden. Inte ens mitt i natten blir det tillräckligt svalt. Senaste dygnet tror jag inte kvicksilvret varit under 20 plus någon gång!

Att försäsongsträna hundarna är bara att glömma. Möjligen att låta dom simma kan fungera. Nu är det ju så att det är bara Birka och Selma som trivs med att simma så för Milo och Kelly är det fullständigt omöjligt att hitta någon träningsform som funkar i detta ”skitväder”

Hundarna lider verkligen i värmen och det är svårt att svalka dom. Birka har sin favoritplats på de något svala klinkerplattorna framför den gamla köksspisen

Tröstar mig med att man åtminstone får arbeta och slipper ha semester nu. Speciellt eftersom arbete i detta fall innebär tempererade (läs kylda) lokaler. För övrigt ställer jag mitt hopp till SMHI:s senaste prognos som lovar bättre väder i slutet av veckan. Svalare, molnigt och regn. Visst låter det härligt, och så här i jämlikhetstider, tänk om det ändå kunde bli höst med lite kyla och frost!

Kommer höst så finns det hopp. Skickar med en bild där min bror Peter just har skjutit en kalv för Birka då vi gästjagade hos ett grannlag. Det känns lite lättare när man ser en sådan här bild.