Mer meriterat

Tillbaka i vardagen och mycket jobb men dåligt med jakt. Skaren ställer in det mesta men till helgen blir det förhoppningsvis lite lockjakt på räv i alla fall.

Har fått uppdateringar om meriterade kullsyskon med mera. Ytterligare en kullbror till Birka har nu tagit förstapris på jaktprov. Fällestrands Backo tog i november ett förstapris på 76 poäng. Därmed är totalt fem meriterade i kullen. En dubbelchampion, en jaktchampion, två förstapristagare och en med ett andrapris. Nämnas kan också att Birkas mor, Fäbodbergets Exa med god marginal är meriterad för såväl SKK:s bruksavelpris som älghundklubbens avelsdiplom.

Birka kullbror, SE JCH SE UCH Fällestrands Bonzo med en av de älgar som fälldes för honom under hösten 2010. Ägare till Bonzo är Jan Lundgren i Helgum.

Glädjande konstaterar jag också att valet av hane till Birka blir allt mer övertygande. Reces Rio är ju provad i avel med tre olika tikar i 2009/2010 och redan nu har dessa börjat meritera sig på jaktprov. Först ut var en hane som står i Finland. Två starter och två förstapris vid en ålder av drygt nio månader! Först i Sverige blev Sörombäckens Flax som alltså är en avkomma efter Rio. Flax tog en etta på 77 poäng, endast 15 månader och  10 dagar gammal.

Nu håller vi tummarna för att allt går som planerat.

2 tankar kring ”Mer meriterat

  1. Jan Lundgren

    Hej Ted!
    Synd att det blev lite tid hade varit kul att träffas
    men det blir väl fler turer upp i landet. Rävskyttet går trögt 3 st. hitills men de har mycket mat sorkår som det är,lycka till med valpningen tänk om Birka lämnar lika bra som Exa. Sen är det bara hedrande att du lägger in en bild på Nero (Bonzo) Ha det bra
    Jan

Kommentarer är stängda.