Toppjakt och rödingfiske

Det blev några fina dagar uppe i Jämtland i samband med att Birka skulle paras. Perfekt att kombinera med en del jobb, jakt efter toppfågel och lite rödingfiske.

Har väl egentligen ingen större erfarenhet av just toppjakt eftersom tillgången på skogsfågel är starkt begränsad på hemmamarkerna. Lyckades heller inte fälla någon fågel men några fina turer blev det och jag lyckades i alla fall stöta ett par tjädrar :-)

Hade även förmånen att komma med på en fisketur med fint rödingfiske. Jag lyckades faktiskt dra upp första fisken men sedan gick det lite trögare. Dock fanns det andra i sällskapet som hade fiskelyckan med sig och det dröjde inte länge innan de otroligt vackra fiskarna låg uppradade i snön. Generöst av de som var med så fick jag också med med en hel del fisk hem. Ska bli intressant att smaka varmrökt röding framöver.