Ny hane till planerad valpkull på Lunnsa

Jag planerar som jag meddelat tidigare en valpkull på Lunnsa men fick idag byta tilltänkt hane då Lassisbackens Hector inte är tillgänglig i avel för tillfället. Det blir istället Albertssons Hero som vi kommer att använda. Han är heller inget sämre alternativ utan en riktigt ståndhund med utmärkta egenskaper och även denna kombination blir på jaktstarka individer med höga kullvärden. Parning beräknas ske i slutet av veckan.

Hero har många extremt duktiga ståndhundar i stamtavlan och utmärkta nedärver bakom sig. Hero var tidig klar med vad han skulle göra i skogen. Tre raka förstapris före två års ålder så var han klar jaktchampion. Han har mycket höga index på sina jaktprov.
Hero är en mycket effektiv älghund med ett utmärkt sök och en väldigt bra förmåga att ställa älgen i upptaget. Han är mycket ståndfast och har ett skall med utmärkt hörbarhet

Både Lunnsa och Hero har höga värden på de egenskaper som jag värderar högt på en bra ståndhund. De flesta av båda dessa hundars egenskaper är över rasen genomsnitt på de jaktprov de gått.

Kombinationen ger ett IK på 0,6 %. Preliminärt HD index är 104 och AD 105

Se stamtavlan på de tänkta valparna på HittaÄlghund, klicka här

Gäller att hålla ett vakande öga