Planerad valpkull på Sörombäckens Lunnsa

Jag planerar en kull på Lunnsa och tilltänkt hane är Lassisbackens Hector. En kombination på två jaktstarka individer med höga kullvärden. Lunnsa löper dessutom redan nu så planerat så kommer parning att ske vecka 2

Hector var tidigt klar jaktchampion i Sverige, tre raka förstapris redan vi 18 månaders ålder. Senare på säsongen fixade han även tvådagarsprovet i Norge och blev klar Norsk jaktchampion.
Säsongen efter Bar det av till Finland och där blev det ännu ett förstapris. Klar Nordisk jaktchampion före tre år ålder.

Hector har fem kullar sedan tidigare och är nu utvärderad enligt SÄK:s regler med över 20% meriterade avkommor. I nuläget har han 26%. Samtliga fem kullar har givit meriterade ankommer men hittills är den kullen med Sörombäckens Jackie som gått bäst, kullvärde 6/8 före 3 år ålder. Jackie är för övrigt en halvsyster till Lunnsa.

Både Lunnsa och Hector har höga värden på de egenskaper som jag värderar högt, sök, förmåga att finna älg, ståndskallets kvalitet och skalltid. Samtliga dessa egenskaper har båda individerna klart över genomsnittet på sina prov.

Kombinationen ger ett IK på 1,56%. Preliminärt HD index är 107 och AD 100

Se stamtavlan på de tänkta valparna på HittaÄlghund, klicka här