Viltvård i Österås

Så var det dags för årets viltvårdsdag i Österås och som vanligt så är det riktigt kul att hålla på med lite viltåkrar och annan viltvård. Ska bli extra spännande att se vad som kommer upp ur marken efter vårt arbete. Granberg hade fixat en hel del intressanta viltgrödor och nu är det bara att hoppas på att de tar sig bra.

Vi kollade också till såväl Salix som jordärtskockor som planterades förra året och det syns verkligen hur viltet uppskattar dessa båda. Ska se till att få tag på mer salixsticklingar till nästa år.

Var ganska gott om älgslag, kanske en tillfällighet men på alla nyharvade viltåkrar syntes spår av älg. Saltstenarna är också flitigt använda och med tanke på det tidiga jaktslut (för mycket snö) som blev förra säsongen så borde älgstammen ha ökat. Ser verkligen fram emot att få komma igång med jakten snart igen.

Eftersom "utsädesansvarig" hade dålig koll på klockan ;-) så blev det tid för en hel del snack och vila innan arbetet med viltåkrarna kunde påbörjas

Arbetsfördelning ;-) en sår och fyra diskuterar hur man ska göra :-)

Tävling i att gå med sårör :-)

Såmannen Anders i full färd med att så med harpan