Grattis, Lalith och Freja

Våren 2012 föddes en kull valpar efter Milo och Brännforslidens Freja. Åtta valpar som denna höst ska jagas in. Ser mycket lovande ut så här långt. Vid parningen hade Freja endast ett förstapris på meritlistan men Lalith körde vidare med henne på prov under hösten 2012. Det gick riktigt bra och ett av proven resulterade i 88,5 poäng vilket räckte till topp-10 i sydsvenska älghundklubben och SM-uttagning nu i augusti. Freja hade konserverat formen och tog hem hela provet och därmed avancemang till SM, som skulle avgöras på hemmaplan i Eksjötrakten.

Ja ni har säkert redan räknat ut hur denna framgångssaga slutade! Freja gjorde återigen ett mycket bra prov, så bra att ingen annan av de tio tävlande rådde på henne. Seger och Svensk mästare 2013. Grattis till Lalith och Freja!!!

Lalith med sin SM-vinnare, Brännforslidens Freja Foto: Holger Nilsson, Jaktjournalen

Lalith med sin SM-vinnare, Brännforslidens Freja
Foto: Holger Nilsson, Jaktjournalen

 

SM-vinnare 2013. Lalith Eklöf som fick motta en Merkel Helix från Classic Vapen

SM-vinnare 2013. Lalith Eklöf som fick motta en Merkel Helix från Classic Vapen