Bra start

Dåligt med uppdateringar på sidan verkar falla samman med den 16:e augusti. Full fart blir det så fort jaktsäsongen drar igång. Jaktreportage, björnjakt, bockjakt och knappt hinner september börja innan den härliga älgjakten äntligen är igång igen. Tyvärr fick många kämpa i början med en helt otrolig värme som tog musten ur hundarna.

För egen del så blev det premiär först på fredag den 4:e. Mycket sken men Birka lyckades i alla fall skälla fast någon älg de första dagarna och på måndagen sköt jag en kalv efter ett mycket fint jobb av henne.

2013-09-09 07.39.43

Inte ofta det händer att det står så här öppet men Birka fick stopp på ko med kalv ute på en ganska öppen myr. Bara att tacka och ta emot, kalven föll och Birka for med kon :)

Birka stannade sedan kvar i Norrland medan husse for hem och jobbade några dagar. Två älgar i backen för henne blev det andra helgen.

Har man inte ett rungande ståndskall att njuta av finns ju alltid den härliga naturen. Strålande morgon i september!

Har man inte ett rungande ståndskall att njuta av finns ju alltid den härliga naturen. Strålande morgon i september!

Sista dagarna på septemberjakten blev riktiga höjdare. Att jaga med ett trevlig gäng som sätter hundarna i främsta rummet är en fröjd. För egen del blev det extra bonus när jag fick fälla två älgar för Birka. En udda 16-taggare och en ko blev avslutningen på septemberjakten 2013.

Stånd och gångstånd, till slut föll den för en oryx i kaliber 8x57

Stånd och gångstånd, till slut föll den för en oryx i kaliber 8×57

2013-09-24 10.49.56

Avslutade med att fälla en ko för Birka på gångstånd, nöjd hund och minst lika nöjd husse.