Suverän start för Milos valpar

Valparna efter Fisktjärnlidens Blixten (Milo) och Brännforslidens Freja är nu cirka 10 månader och rapporterna börjar komma från skogen. Kan konstatera att dessa verkar otroligt lovande. Olika hur mycket de varit i skogen, någon har valt att avvakta till kommande säsong och några har valt att smygstarta lite redan nu. Parningsvalpen som stannade hos min bror ser ut att ha en hel del jakt i sig. Varit lös i skogen ett fåtal gånger. Söker ut väldigt bra och ligger ute upp mot 20 minuter och knappa kilometern ut. Vid första släppet blev det älgkontakt på en stött älg. Hängde efter totalt ett par kilometer så vilja verkar finnas.

Tre av dom har skällt älg och värst är en av hanarna som ägs av Oskar Gustavsson. Första gången den hanen skällde älg var förra veckan och vilken start! Upptag vid 10 på förmiddagen och sedan älgarbete och skällning i 9,5 timmar. Oskar var inne på ståndet ett antal gånger men inkallningen var väl inte helt perfekt ;) men 19:30 blev det i alla fall koppling.
Två dagar senare var det dags igen och denna gång fast i upptaget. Efter två timmar var Oskar inne på ståndet och kunde fälla en kalv, vilken lycka!

Om det blir någon mer parning får vi se. Hade varit kul men någon tik till och lite extra kul nu eftersom första kullen verkar så väldigt lovande. Vi får väl se om det lockar någon mer tikägare att höra av sig. Milo blir ju trots allt tio år till våren så det börjar nog närma sig sista chansen om man vill ha någon mer kull efter honom.

Atle, valpen som hamnade hos min bror och som nu börjar ta för sig i skogen.