Jag gillar det inte!

Är det något som påverkar min jakt så blir jag förbannad och just nu finns en uppenbar risk att så blir fallet i framtiden. Många före mig är drabbade så det är inte unikt på något sätt men jag tvivlar på att någon sett positivt på att få en vindkraftspark i direkt anslutning till där man bor, ja bortsett då från de penninggiriga som lyckas roffa åt sig några kronor till att lägga under kudden genom att upplåta mark eller annat till dessa projekt.

Är det dessutom i samma område som man sedan barnsben vandrat runt i en tyst och lugn skog, ja då finns risken att man drabbas i dubbel mening. Jag vet faktiskt inte hur det kommer att påverka varken min jakt eller min boendemiljö men jag vet redan nu att jag gillar inte tanken.

Visst, jag är självisk. Vindkraft är säkert bra för miljön och vi måste tänka på vår framtid. Hade kanske varit lättare att acceptera hela konceptet om det varit så att de som initierat projektet faktiskt gjort det för att göra en insats för just miljön. Som det är nu så är det ganska genomskinligt att plånbok och egen ekonomisk vinning är långt viktigare än natur och klimat. Att man sedan gömmer sig bakom miljöargumenten ger egentligen bara en fadd smak på alltihop.

Visst kan man hävda att jag är avundsjuk för det är jag nog faktiskt. Jag är avundsjuk på att inte ha makten att sätta stop för detta projekt! Samtidigt som jag konstaterar att ett fåtal personer tar fördelarna och ett flertal personer i flera små byar får leva med de negativa effekterna. För min del så kan det påverka min jakt och då blir jag faktiskt förbannad!

När det dessutom, högst påtagligt, påverkar trevligt folk man trivs med, ja då har jag ännu en anledning att definitivt inte gilla vad som eventuellt är på gång!

Att mötas av denna syn när man släppt jämten och står och väntar på upptag är i alla fall inget som tilltalar mig

2 tankar kring ”Jag gillar det inte!

 1. Älgflugornas Herre

  En fördel är faktiskt att vägnätet i skogen blir bättre och att det därför blir lättare med transporterna. Utseendet tycker inte jag spelar så stor roll när man vant sig men ljudet är lite värre.

  Jag tycker att ni i jaktlaget skall slänga ut en trevare till företaget som projekterar marken och se om ni inte kan kompenseras på något vis. Jag har ingen aning om vad ni har för utrymmen men en sak skulle kunna vara gratis el till viltslakteriet om ni har ett sådant. Bidrag till viltåkrar är en annan sak. Varför inte få företaget att så in fleråriga viltgrödor i vägrenerna till de km av vägar och kabelgator som kommer att anläggas?

  Hur trist det än känns och kommer att bil så försök att fundera ut vilka möjligheter det hela innebär. Men ljudet och känslan av ett upptag och drev blir aldrig det samma och det kan inte kompenseras.

 2. Ted Inläggsförfattare

  Vägnätet är redan tillräckligt bra så tyvärr blir det bara det negativa kvar :( Tror inte på några stora eftergifter från de som driver detta, tyvärr.
  Värst tycker jag ändå att det är när vänner i byn redan nu börjar prata om att flytta härifrån på grund av de planerna. Dessutom är jag ganska övertygad om att det kommer att leda till vissa splittringar i byn

Kommentarer är stängda.