Sveket fortsätter

Idag är en sorgens dag. Landets politiker tog idag fram hammaren och slog ytterligare en stor och lång spik in i kistan för en levande landsbygd. Beslutet om att tillåta en etablering av varg i Västernorrland/Västerbotten/Jämtlands inland är inget annat än en fortsättning av maktmissbruket på landsbygden, som pågått en längre tid, och de som fortsatt försöker arbeta, leva och trivas där. Övergreppen har pågått i Värmland, Dalarna, Gävleborg med flera platser under flera år och nu är det norra Sveriges tur.

En levande landsbygd är beroende av att människor vill och kan leva och bo där. För att vilja bo på en plats så ska man trivas och det gör man bäst genom att kunna påverka och känna sig delaktig.

Hur kan någon som bor på landsbygden i utsatta områden kännas sig delaktig och med möjlighet att påverka när man läser genom de senaste besluten när det gäller vargfrågan?

Sveket från politiker och beslutsfattare är värre än någonsin! Lögnerna från partiska forskare blir bara värre och värre!

Var och en är förstås fri att ha sin egen åsikt både om varg och om politiker men nog kan man bli något frustrerad när man tar sig tid att läsa nedanstående artiklar.

Regeringen: Ingen flytt av vargtiken
Genetikprofessor vägrar svara på frågor
Olyckligt att det blivit så
Flyttvargen ett undantag i renskötselområdet
Samerna bestörta över flyttvargen
Flyttvargens valpar ska adopteras bort
Regeringen utnyttjar kryphål