Nu laddar vi om

Premiär för älgjakt i södra Sverige. Vad gör man då, jo far norrut. Oktoberjakten inleddes i år i Västernorrland på kända marker med kompisarna i jaktlaget där uppe. Hade väl vissa förhoppningar att älgarna skulle vara lite mer samarbetsvilliga än i september men de förhoppningarna kom på skam.

Oroliga älgar som fortfarande var i brunst. Birka gjorde vad hon kunde för att göra oss jägare tillfreds men upptagen slutade tyvärr med sken. Vi hade annars hyfsat gott om älg men så kan det vara ibland.

Till slut blev det dock lite skällning. En tjur blev påskjuten och Birka var den redan på spåret så något eftersök blev det aldrig. Upptag och sken några hundra meter innan hon fick stopp på den ganska nära nästa pass. Ståndskall en stund innan Anders kunde avsluta jakten. Nu verkade inte Birka bry sig om hur eller varför älgen stannade. Hon verkade uppriktigt glad över att äntligen få rycka lite ragg och bli omklappad intill den nyskjutna älgen och hon fick ju skälla en del i alla fall.

Nu är det hemresa som gäller för i morgon är det jaktstart hemma i byn så nu laddar vi om för älgjakt resten av veckan också.

2 tankar kring ”Nu laddar vi om

 1. Majsan, Lindsjö taxar

  Grattis till utdelningen. Vi har haft jättelite älg hela förra vecka. Verkar lite överallt när man lyssnar runt. Hur har tillgången varit hos er.
  Tredje bilden tycker jag du skall sända in till måndadens hundbild på Jägarförbundets hemsida. Visar en stolt älghund.

 2. Ted Inläggsförfattare

  Tack.
  Var lite trögt i starten här nere också men när vi väl hittade älg så var det mycket. 13 olika djur i två såtar!
  Är nog inte värt jag skickar den till Jägarförbundet eftersom jag jobbar för Jaktjournalen, tror inte chefredaktören skulle bli så glad då ;)

Kommentarer är stängda.