Träningsdags

För oss som ser fram mot jakten och att återigen få höra ett härligt ståndskall, eller ett klingande drev, så är varje dag som tar oss närmare augusti att se som positivt. Det är ju en dag närmare släpp. Men har man inte kommit igång tidigare så är det verkligen hög tid nu. Tre månader är ett minimum för att med gott samvete kunna säga att man har en vältränad hund inför jakten.

Birka är otroligt roligt att träna. Nekar aldrig och älskar verkligen alla former av träning.

Skrev i våras en artikel om försäsongsträning som var publicerad i Jaktjournalen. Hade då mycket kontakt med Åsa Fjällström från Vilhelmina (www.knusa.dinstudio.se) som delade med sig av sina erfarenheter när det gäller träning av hundar. Som jag skriver i artiklen, vi har mycket att lära av draghundsfolket! Missade du artikeln i Jaktjournalen så kan du läsa den genom att klicka här

Har varit igång ett tag med sporadisk träning men nu blir det mer strukturerat. Målsättningen är varierad träning varannan dag fram till säsongen börjar. Till en början blir det mestadels lågintensivt träning men om ett par veckor fyller vi på med mellan och i juli kommer även högintensivpass att finnas på schemat.

Blir du inspirerad att ge din hund bästa förutsättningar och dig själv en bättre jakt? Läs artikeln. Behöver du prylar så passar jag på att göra lite reklam för den egna webbshoppen där du hittar springer, selar och flytväst till hunden. http://butik.allmogejakt.se