Nyår och hundsim

Äntligen har vi fått ett nytt (jakt)år och nu rullar det på och innan man vet ordet av så är jakten igång.

Birka får fortfarande ta det lugnt efter operationen. Ett par kortare cykelturer har det blivit och förhoppningsvis kan vi snart öka på träningsdosen. Konstaterar att det kommer att bli en tuff uppgift att få henne i toppkondition till jakten i september. Tur i alla fall att hon är otroligt träningsvillig så vi ska göra så gott vi kan.

Milo har dock ett fullspäckat schema med träning varannan dag. Målet är ju att ha honom i bra slag inför den stundande SM-uttagningen i slutet av augusti. Han har alltid varit en fegis när det gäller vatten men nu bestämde vi oss, jag och Peter, nu ska han simma. Värmen gör ju att cykel inte känns helt bra så på med flytväst på Milo och ner i vattnet.

Något förvånansvärt så gick han i mer eller mindre frivilligt och hittills har det blivit tre pass i vattnet. Lär bli några till innan jakten börjar men det ska också kombineras med andra träningsformer.

Även om vattnet svalkar så försöker vi göra träningspassen sent på kvällen för bästa temperatur.

En härlig sommarkväll vid sjön i samband med hundträningen.