Allmogejakt, en positiv tillfällighet

Tänk vad tillfälligheter kan få konsekvenser i våra liv. Ibland är det positivt medan det andra gånger hamnar på minuskontot.

Det jag tänkte skriva om denna gång är det senaste tillskottet i verksamheten. Sedan 2009 finns namnet Allmogejakt, Sverige registrerat som ett företag som håller på med tillverkning och försäljning av artiklar inom jakt och viltvård. Vad kan det då vara undrar säkert en del.

Det började faktiskt med en ny lag. Lagen som tillåter användandet av fast belysning för att vaka på vildsvin. Efter att ha suttit ett antal kvällar och nätter i bristfälligt nattljus kom idén om en lampa som skulle underlätta. Sagt och gjort så frågade jag brorsan, som är elektriker, om han kunde plocka ihop något som kunde funka med 12-volt som drivkälla.

Resultatet blev den lampa som nu hänger på några hundra platser runt om i Sverige. Roligt när en idé fungerar och andra uppskattar den. Möjligen skulle det vara vildsvinen som inte uppskattar den för det är otaliga vildsvin som fallit i skenet från vaklampan från Allmogejakt ☺

Lampan som hänger lite här och där i skogarna i söder.

Nästa steg i utvecklingen togs för någon månad sedan. Genom mitt arbete, och även fritid, har jag kommit i kontakt med mycket bra produkter som både underlättar jakten och gör den roligare. Tanken om att kunna sälja en del kvalitetsprylar, tillsammans med den egenutvecklade vaklampan, till andra jägare och friluftsmänniskor som uppskattar kvalité tog fart.

Enklaste vägen är ju då att marknadsföra sig och visa produkterna på Internet och numera finns webbutiken Allmogejakt, Sverige ute på nätet. Ni hittar den på adressen http://butik.allmogejakt.se

Webbutiken som den ser ut idag.

Grundtanken är att erbjuda produkter med hög kvalité som jag vet fungerar och som jag i många fall använder själv.
Exempelvis Jörnkängan, ett svenskt hantverk som jag har på fötterna över 100 dagar om året. Den är helt suverän och det vågar jag stå för.

Svårslaget allternativ för den som rör sig flitigt ute i naturen.

Idag är det en webbutik och vad det utvecklas till i framtiden vet man aldrig. Skulle ni göra ett besök i webbutiken och är intresserad av något, hör av er, jag hjälper gärna till. Är ni intresserade så registrera er som kund och kryssa i att ni vill ha nyhetsbrev. Kanske dyker det upp just det ni letat efter :-)

Idag hittar ni produkter från bland annat Jörnkängan, Swedteam, Predator (Bearskin), Dragråttan, Profsafe, Atlas med flera. Troligen kommer det att finnas ytterligare produkter framöver men grundtanken kvarstår. Det ska vara produkter som jag vet fungerar och som jag vågar stå för.