Kolbullelunch i vårsolen

Det gäller ju att passa på att njuta när vårsolen börjar värma. Idag bjöd vi min bror med familj på lunch där det serverades kolbullar direkt ur den stora stekpannan. Visst, ska det vara äkta kolbulle ska den gräddas i gjutjärnpanna över öppen eld men det var ingen som klagade på varken smak eller utseende :-)

Sofia, Evelina och Julia åt med god aptit, speciellt Evelina gillade lunchen och bad om påfyllning fyra gånger

Jimmy njöt av både mat och sällskapet vid lunchen ute i det fria

Även Joel stoppade i sig en del, dock utan lingonsylt!

Evelina tycktes kunna äta hur mycket som helst och var snabbt framme för att fylla på tallriken

Söker man på kolbulle på Internet så får man en mängd träffar och recepten varierar en del. För den som inte provat så har ni ett grundrecept här. Det går bra att göra enbart på vetemjöl och vill man lyxa till det ytterligare så tillsätter man något ägg.

Ska serveras med lingonsylt och smakar förträffligt gott att avnjuta utomhus.

Ingredienser:
7,5 dl vatten
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
0,5 dl rågmjöl
0,5 dl grahamsmjöl
rimmat sidfläsk eller bacon
Till stekningen ska det helst vara ister men funkar även med smör/margarin

Blanda mjöl salt och vatten. Bryn fläsk i stekpannan. Tillsätt smet och stek kolbullen långsamt. Kolbullen ska vara väl stekt, på båda sidor, gärna lite knaprig. Servera med lingonsylt och passande dryck.