Det går som på räls!

Just nu funkar det otroligt bra med bägge hundarna. Släpp och ståndskall i stort sett varje gång. Jag vet dock hur snabbt det kan ändra sig så det gäller att ta tillvara och njuta av varje sekund.

Började dagen med att jag släppte Birka och Peter släppte Milo. Birka blev först med att ta upp och fast i upptaget. En stund senare tog Milo upp, dock inne på grannmarken och där stannade det. Peter kopplade till slut Milo där.

Birka skällde mycket bra men i det frostiga föret tog det lång tid att komma in på ståndet. Väl framme ser jag bara ett huvudet på ett hondjur och innan jag sett något mer djur så flyttar det sig ett par hundra meter. Nytt stånd och denna gång i en sjökant. Jag kommer återigen in och nu får jag även se kalven. Får inget bra läge eftersom jag inte ser var Birka befinner sig och till slut blir det en ny förflyttning men nästa gång det stannar så är det rakt i passet hos Inge. Det tar inte lång tid innan han får fritt och kan släppa skottet. Kalven föll direkt och Birka var framme och luggade den. Kon visade sig vara av den tjuriga sorten och jagade Birka ordentligt innan hon drog. Det fick till följd att Birka hängde på och efter ett par kilometer var det stopp igen. Höll sedan på med sken/gångstånd/fast en stund tills Birka gav upp och vände åter mot kalven. Sammanfattningsvis så blev det en fin inledning på dagen, fast i upptaget och bra skällning och till slut en kalv skjuten på fast stånd.

Det var rejält blött där Birkas kalv föll men med fyra dragvilliga jägare så går det snabbt att få upp en kalv på fast mark.

Efter en runda i slakteriet blev det nytt släpp med Milo i en annan del av marken. Det tog inte mer än fem minuter så var det upptag och fast stånd. I en och en halv timme var det sedan full underhållning och det stod hela tiden inom 100 meter från Micke P som satt på pass. Till slut blev det en liten förflyttning och Micke fick den tid han behövde och en kalv var i backen. Milo fortsatte att skälla på kon och andra kalven som blev kvar ganska när skottplatsen och efter en stund var Peter framme och tog andra kalven. Full utdelning och tre fina kalvar i slaktboden.

Peter och Milo med de båda kalvarna lastade för transport till slakteriet.

Konstaterar att just nu är det enkelt att vara jaktledare och härligt att vara hundförare och hundägare.