Enja Best in Show

Det blev storslam för oss i Torne, Enja kammade hem BIS-1

En makalös avslutning på karriären för Enja

Det blev en helt otrolig dag för oss i Torne vid Sydsvenska Älghundklubbens årliga utställning. Tog mest på skoj med Enja för att visa hur välbyggd hund håller långt upp i åren och det kunde inte slutat bättre.

Enja ställdes i Veteranklass och ganska snabbt insåg jag bra hon faktiskt är, och att domaren blev väldigt tilltalad av framförallt hennes rörelse. Hon var ensam i klassen men tilldelades CK och tävlade vidare i bästa tik.

I klassen där visade hon snabbt att rörelserna är hon svårslagen på. Hon har ett fantastiskt flyt i steg med rejäl steglängd och väldigt vägvinnande rörelser. Detta fällde nog till stor del avgörandet och hon placerade sig först och därmed bästa tik.

Nästa steg blev att tävla om Bäst i Rasen och även här gjorde hon processen kort. Fortsatt härliga rörelser och bra driv så satte hon en väldigt fin jaktklasshane på plats och kammade hem BIR.

Att sedan få kröna detta med en BIS-final där hon står som segrare var en väldigt fin känsla och på något sätt så känns det som hon var värd det. Att vid 11 års ålder med enkelhet kunna visa upp rörelser på ett sätt som hon gör är för mig imponerande.

Men detta var sista gången vi gjorde vänstervarv i ringen, jag och Enja. Men jag summerar en meritrad som gör en stolt alla dar i veckan.

Utställd 13 gånger för 12 olika domare. Genom åren har hon tilldelats 1 BIS, 1 BIR, 3 BIM och CK vid 8 tillfälle.