7 härliga små valpar

Så var det äntligen valpar i huset igen. Den 10:e maj föddes små fina valpar och Lunnsa är som vanligt otroligt duktig att ta hand om sina små

Denna kullen är då efter våran Sörombäckens Lunnsa och Jämtens Gorm JR. Första valpen, en tik på drygt 400 gram kom på eftermiddagen och sedan flöt det på bra och några timmar senare var allt klart. Alltid nervöst tycker jag innan valpningen är över och man vet att allt gått bra. Men så tacksamt att ännu en gång konstatera att Lunnsa skötte detta galant.

Fördelningen blev denna gång fem hanar och två tikar. Inte för att jag förstår hur det går till men detta är ju tredje kullen för Lunnsa och i samtliga har det blivit 2 tikar och resten hanar.

Det märks att efterfrågan på valpar just nu är lite lägre än tidigare. Mycket negativt prat om älgstammen. På vissa områden är den dessutom så hårt nerskjuten att jakten påverkas allvarligt. Dessutom ett snabbt ökande rovdjurstryck tror jag är de stora orsakerna. Med det i bakgrunden är vi otroligt tacksamma att så många visade intresse för denna kullen. Tråkigt att behöva lämna negativt besked till flera otroligt bra valpspekulanter men tyvärr blir det så.
Alla valparna är nu placerade och vi ser fram mot att få lära känna alla nya valpköpare och skapa nya kontakter och vänner.