Tre raka förstapris

Det har varit dåligt med uppdateringar på sidan ett bra tag men nu försöker jag igen att uppdatera lite.

Hösten har varit mycket bra och för Dramm har det varit injagning. Konstaterar att han var väldigt snabb att förstå vad detta går ut på, jaga älg!!!
Första älgen sköt jag själv för honom uppe i Djupdal, Vilhelmina under septemberjakten. Ingen superjobb på just den älgen men han hade gjort flera fina jobb före dess som inte resulterade i någon fälld älg.

Det har sedan rullat på och ytterligare några älgar har gått i backen till tonerna av Dramms härliga skall. Några dagar in i november var det så dags för Dramm att göra debut i jaktprovsammanhang!

Kanske galet att starta fredag den 13:e men jag har aldrig varit vidskeplig så när domaren kunde den dagen så fick det bli så :)
Även om själva jaktprovet kunde startat bättre så fixade Dramm ihop det i alla fall. Upptag på första sökturen, en förflyttning men sedan stod det fast. Stötar, omställning, inkallning och förföljande fixade han med bravur och för säkerhets skull så skällde han fem timmar efter provtiden också :) och domare föreslår ett förstapris.

Torsdagen efter var det dags igen. Ny dag, ny domare och nya förutsättningar. Denna gång blev det en fin söktur i bra tempo innan Dramm drog iväg och tog upp älg. Nytt fint jobb hela provtiden och även om älgen gjorde vad den kunde för att skaka av sig Dramm så blev det ett mycket bra prov som domaren kommer att föreslå ett förstapris för.

Fem dagar senare var vi återigen ut i skogen med domare i sällskap. Extremt nervös husse som naturligtvis hoppades på tre raka. Dramm hade ingen annan åsikt utan gjorde sitt jobb, och mer därtill, för tredje dagen i rad. Upptag på en mindre älg som skenade hårt i början men Dramm har sina knep för att få stopp på dom. När väl han fixat det så löpte det på bra och på eftermiddagen kunde Dramm inkassera sin tredje raka etta och allihop fixade inom tidsramen 12 dagar.

Grymt stolt ägare och uppfödare och det kom nog en liten glädjetår när allt var klart. Nu väntar vi bara på kollegiet ska behandla proven. Tyvärr har ju Corona gjort att alla utställningar är inställda men vi hoppas på någon lösning så att Dramm blir exteriörbedömd inom kort så att vi kan kvittera ut titeln SE J(Lö)CH