Enja tog en etta

Enja

Enja (Hänsjöns Queen) har under hösten tagit ett förstapris på jaktprov.

Denna jaktsäsong går väl inte till historien som den smidigaste för Enja. Började hösten med en rejäl maginfektion redan i slutet av augusti.

Under septemberjakten gjorde hon några fina jobb och nära var det att jag fick skjuta för henne på stånd vid ett par tillfälle men tyvärr så klantade husse till det. Än värre blev det när hon kom tillbaka efter ett kanonfint jobb på ko med kalv med en skada intill ena ögat. Ilfart till Fjällveterinären i Strömsund! Turligt nog klarade sig ögat med minsta möjliga marginal men där tog septemberjakten slut.

Oktoberjakten här hemma började betydligt bättre, flera fina jobb och fällda älgar för henne. Fick själv nöjet att fälla en kalv för henne efter någon timmes skällning på fast stånd. Men ganska snart kom nästa bakslag, en skärskada på ett bakben och ny vila och rehab.

Anmälde henne i alla fall till två jaktprov och efter att hon var igång ordentligt bestämdes provdag, samtidigt börjar hon löpa! Det fick helt enkelt bli en liten chansning och jaktprovstarten gjordes när hon var sjunde dagen i löpet.

Provmark lånad hos ett av våra trevliga grannjaktlag och där fick hon tag på ko med kalv som hon sedan jobbade med i 300 minuter. Fick väl inte fast dom direkt på upplagsplatsen utan det blev gångstånd några hundra meter men sedan funkade det mesta. Full skalltid, flera omställningar, lyckade inkallningar och även någon kontakt under ståndarbete. Avslutade med att kalla in henne i samband med provslutet.

Kan säga att det var en otroligt nöjd husse som klappade om sin hund då hon kom till mig i planteringen. Nu har provet gått genom kollegiet och är därmed officiellt, ett förstapris med fina 79,5 poäng. För den som är intresserad finns provet i sin helhet på hittaalghund.se

Kullvärdet i hennes kull är nu 7 av 8 och kul att vara med och bidra till detta.