Valpar hos Fällestrands kennel

Nu är det snart sju år sedan vi hämtade vår härliga jämthundstik. Fällestrands Birka tog en speciell plats i våra hjärtan. Bortskämd, envis och ibland lite stökig men otroligt älskad och en härlig jakthund som alltid ger 110 procent, minst! Och när det gäller olaterna får vi nog skylla oss själva :)

Nu är det dags för en ny kull valpar hos Fällestrands kennel och har du funderingar på en jämthund så kan jag varmt rekommendera att du slår en signal till Lage Tjärnström och kollar läget.

lage1

Tiken som Lage sett till att para denna gång Hänsjöns Qvinnie. Som mormor finns stamtiken för Fällestrands kennel, Fäbobergets Exa. Qvinnie är en tik med bra jakt och härlig mentalitet som jag jagat med flera gånger då vi är i samma jaktlag uppe i Västernorrland. Hon är parade med Kougstabackens Hero som ägs av Per Nordwall. En mycket spännande kombination och nedan ser du annonsen som även finns på Jämthundklubbens hemsida.

————————————————————————————————–

u. SE21965/2012 SE J(Lö)CH Hänsjöns Qvinnie Kv 5/8
u. SE23096/2010 Nord J(Lö)CH Hänsjöns Kiwi
e. S31439/2008 SE J(Lö)CH SE UCH Fällestrands Bonzo
e. S26828/2009 SE J(Lö)CH SE UCH Kougstabackens Hero Kv 6/9
u. S25696/2005 SE J(Lö)CH Kougstabackens Bira
e. S48773/2003 SE J(Lö)CH SE UCH Fisktjärnlidens Burre

Simulerad stamtavla

Qvinnie är en tik med bra fart i och har fin förmåga att jobba fast älgarna. Hon är ur en tidig jagande kull där tre av åtta var klara JCH före två års ålder och ytterligare två i kullen meriterade. Qvinnie blev klar JCH på tre ettor, erövrade inom 20 dagar.
Qvinnie är en lätt och mycket hållbar tik. Utställd i jaktklass med VG som resultat.

Hero är en hane med mycket stor jaktlust och bra rovdjursskärpa. Skäller björn samt att det är skjutet björn för Hero på utmärkta ståndskall.
Heros utställningsresultat talar för sig själv, 5 CK på 7 utställningar i jaktklass/championklass varav ett BIR.
Hero är använd i aveln och hade sin första kull 2012 och där är kullvärdet 6/8 varav fyra är minst JCH. På de fem första kullarna är hittills är över 30% av Heros avkommor meriterade. Han är utvärderad och godkänd för fortsatt avel.

Fällestrands kennel, Lage Tjärnström 070-217 77 04
Hanhundsägare Per Nordwall

————————————————————————————————-