Enjas jakthöst

Ibland har man liksom ingen lust, och det är väl något som drabbat mig under hösten. Det är med hemsidan har hamnat i facket ”det gör jag sedan” och senaste inlägget var inte heller det roligaste. Men nu gör vi ett nytt försök, åtminstone så man blir av med det dåliga samvete :)

IMG_0089_2

Egentligen har väl hösten flutit på ganska bra när det gäller jakten. Enja kommit igång på allvar vilket är väldigt kul. Redan under septemberjakten visade hon hon ville vara med på allvar och presterade fina ståndjobb. Hade också lyckan att få fälla fyra älgar för henne i september, samtliga på fast stånd.

enja23

Märks tydligt att hon mognat och tagit ett par rejäla kliv framåt. och under november och december har hon presterat många fina dagar som hade räckt till förstapris på jaktprov. Bland annat hade jag en riktigt fin jakt med henne i mitten av december då jag fick skjuta en kalv för henne efter dryga fem timmars jobb med ko och kalv. Kul att se hur hundar växer i sin roll när det lyckas hela vägen.

enja13-12

Tyvärr fick vi ett litet avbräck i samband med en jakt under hösten. Enja är måttligt intresserad av vildsvin men kan någon gång emellanåt ge några skall och även förfölja. Vad som hände denna gång vet jag inte men att hon var efter vildsvin både såg och hörde jag. Blev väl lite närkontakt för när hon kom tillbaka var hon sprättad på utsidan av ena låret. Inga stora skador såg det ut som men väl på djursjukhuset visade det sig att det fanns ganska rejäla fickor under skinnet så det blev några stygn, dränage och antibiotika.

enjavildsvin