Blommande körsbärsträd

Finns nog inget som så tydligt talar om att sommaren har börjat som just ett körsbärsträd i full blom.

Arbetet vid skrivbordet blev tröttsamt i längden och en paus mitt på dagen var välbehövlig. Carina har en favoritplats mellan byarna där körsbärsträden växer vilt, dit jag tog mig med kameran i sällskap.

I en svunnen tid har där funnits både hus, ladugård och betande djur. Numera håller naturen på att ta tillbaka det den en gång lånade ut. Stenmurar ramar in de åkrar som fortfarande brukas men de gamla betesvallar blir allt mindre då skogen smyger sig närmare och närmare för varje år.

Även jag upptäckte att det vid denna tiden är otroligt vackert att stanna till vid de ståtliga körsbärsträden som numera växer vilt. Bara stanna upp en stund och njuta. Dofterna, den skira grönskan och sången av fåglar som kvittrar och ljudet av alla insekter som jobbar flitigt under den korta tid som körsbärsträdet står i blom.