Ring klocka ring…

Dom klassiska orden i rubriken har vi hört några gånger. Den svenska översättningen av Alfred Tennysons dikt som i svensk version heter Nyårsklockan. Dikten är högtidlig på något sätt.

För ett år sedan skrev jag några rader och inför 2012 nämnde jag att det fanns intressanta projekt på gång. Det som närmast fanns i tanke då var vår planering inför köpet av stugan i Djupdal. Allt gick bra och så här i efterhand så var det ett lyckat val. Vi har redan haft ett antal fantastiska dagar där uppe och ser fram mot fler.

Första vyn av stugan

Jämthundsvalpen som var beställd blev också realiserad genom Hänsjöns Queen, eller Enja som hon kallas, och nu är hon knappt valp längre. Injagningen har så smått påbörjats och till hösten blir det förhoppningsvis framsteg. Kullen verkar mycket lovande och flera av hennes kullsyskon har presterat fina jobb i skogen.

Enja, strax efter hemkomst

Kul också att det blev en kull valpar efter Milo. Min bror tog parningsvalpen så även den ska bli intressant att följa under 2013. Har han lite av sin fars egenskaper så bör det bli en del skällning framöver. Milo däremot börjar närma sig pension. Han fungerar fortfarande men man märker att nio hårda jaktår börjar ta ut sin rätt.

Så här på de sista timmarna av året och när man sitter ner och funderar så blir det lite olika spår man kommer in på. Som vanligt finns en del jakter planerade och vad som blir verklighet får vi se. Men efter att ha tillbringat en hel del tid på sjukhus med sonen under december så slår det en ganska ofta att vara frisk och ha en bra hälsa är viktigast, utan det så blir det mesta tråkigt. Därmed får min nyårsönskan, till mig och min familj samt till er som finner nöje i att följa med här på sidan, bli ett 2013 i friskhetens tecken där vi alla mår så bra vi kan och får uppleva positiva saker som vi kan bära med oss framöver.

Ring in det nya och ring ut det gamla i årets första, skälfvande minut…

2 tankar kring ”Ring klocka ring…

  1. Lars Lundgren

    Tack för trevlig läsning 2012 och jag ser redan fram emot att få träffa er till hösten i Flärkenstugan.
    Då ska älgarna i backen.
    Köpte skivan Ödemarksjägar’n av Roger Bäck och låten ”Ragg Å Magegör” stämmer på nåt konstigt vis in på mig.. Vet inte varför :-) .
    Gott Nytt År och god fortsättning önskar Lars med familj i Lilla Mosjön.

Kommentarer är stängda.