Pestofylld vildsvinskarré

Viltkött är helt klart en fantastisk råvara och med lite trixande i köket blir det oftast en utsökt måltid. För egen del så är älg, hjort och ren på topplistan men tillgången på vildsvin gör att man även provar en del varianter på detta kött.

Karrén är ofta en bit som underskattas men rätt tillvaratagen och tillagad blir den väldigt saftig och smakrik. Testade ikväll en variant med vitlökspesto som smaksättare.

Bjuder på receptet här och det är värt att prova kan jag lova.

  1. Lägg 4 skalade schalottenlökar, 3 vitlöksklyftor och 3 matskedar pesto i en matberedare/mixer. Mixa till en slät röra.
  2. Skär ett djupt snitt i sidan på karrén och veckla ut köttet
  3. Fyll den med pestoröran, salt och peppar.
  4. Bind ihop karrén med steksnöre
  5. Salta, peppra och bryn ytan i en stekpanna med smör.
  6. Lägg karrén i en form och sätt i ugnen på 125 graders värme.
  7. Stek i ugnen till innetemperaturen kommer upp i 65-70 grader.
  8. Låt vila några minuter innan den skärs upp i centimetertjocka skivor.
  9. Servera med potatisgratäng, lingon och lite grönt för den som så önskar. Ett glas rött passar utmärkt till denna rätt.