Kategoriarkiv: Hundar

Valpbilder på Birka

Letade här om dagen efter en bild till ett reportage men hittade förstås inte den jag sökte. Däremot fick jag ögonen på ett gäng bilder från det att vi hämtade hem Birka för cirka två år sedan. Har lagt upp lite bilder i galleriet, Fällestrands Birka

birka18

En härlig bild som man blir varm inombords av

Kullbror till Birka färdig dubbelchampion

Fick ett riktigt roligt samtal idag. Lage, som är uppfödare till Birka, ringde och berättade att kullbrodern till Birka, Fällestrands Bonzo, fick sitt sista cert vid utställning i Östersund som var i helgen. Bonzo är därmed klar dubbelchampion :-)

Bonzo har under hösten gått fyra jaktprov, tre ettor och en nolla. Utställningschampionatet har ordnats med tre raka cert.

Stort grattis till SE JCH SE UCH Fällestrands Bonzo S31439/2008A och ägare Jan Lundgren från Helgum.

SE JCH SE UCH Fällestrands Bonzo. Foto Västernorrlands Älghundklubb

Kompisens tillökning

Var förbi hos kompisen Oskar och hans sambo Johanna och kollad in tillökningen och kan konstatera att äntligen har det hänt, en ”riktig” hund i huset :-) Är ju inte utan att man själv längtar efter en valp igen, för vad kan vara mer charmigt än en jämthundsvalp på nio veckor.

och vad är du för en filur?

bästa att undersöka på lite närmare håll

vad gör du där nere?

nu hoppar jag på dig!

full fart !!!!

vänta lite, ska bara kolla en grej här borta

väldigt goda stövlar matte har, undrar hur länge man kan hålla på innan hon blir förbannad?

skönt att ligga i husses knä

men man blir lätt lite trött när man bara är nio veckor

Sommarväder, sol, regn och åska

Idag har det varit första sommardagen, +24 grader och solsken och tryckande värme. De som känner mig vet att jag inte trivs speciellt bra i värme överhuvudtaget men så här innan midsommar och utan allt för mycket tryckande värme går det ju att stå ut.
Helt enligt mallen så blev det också mulet, regn och åska på eftermiddagen, med andra ord, en väldigt typisk sommardag. Bör väl tilläggas att det åskvädret var lite utöver det vanliga, sällan man får uppleva konstant åska av varierande styrka under fyra timmar, och då åskar det fortfarande!!!

Har jobbat hemifrån idag och det har helt klart sina fördelar. När bildskärmen och skrivbordet blir allt för jobbigt är det bara att fylla perkulatorn, brygga ett par koppar kaffe, öppna dörren och gå ut och sätta sig och njuta en stund. Hundarna trivs också bra när husse är hemma. Är väl ett ganska behagligt hundliv att få gå ut och in som man vill, ligga i trädgården och sola sig för att sedan busa en stund eller kolla in allt som finns att undersöka i en stor trädgård. För mig blir det dock att arbeta lite längre ikväll eftersom pauserna blev lite för många under dagen.

Är riktigt kul att bara sitta och titta på hur hundar fungerar tillsammans. Små signaler dem emellan som knappt är märkbara för det mänskliga ögat. Önskar många gånger att man kunde ”tala” deras språk, tänk så mycket enklare det vore då.

Snart dags att ta tag i mellansäsongsträningen på lite mer allvar. Cykelrundorna får snart bli lite tätare och löprundorna i skogen känns allt mer lockande. Det är ju faktiskt inte så olidligt långt kvar tills säsongen börjar igen, åtminstone inte om man ser på saken med lite positiva ögon :-)

Skickar med några bilder från dagens hundaktiviteter i trädgården.