Vildsvinskytten från norr

Äntligen lite jakt! för vid denna tiden på året så är man ju ganska svältfödd på jakt så grisvak ett par kvällar var verkligen välkommet.

Har fortfarande ganska dålig aktivitet på åtlen där hemma men hos Oskar var det full fart så i måndags var vi där. Begreppet ”vi” inkluderade denna gång Oskar, mig själv samt Roger från Skellefteå som var nere och hälsade på. Roger var sugen på att få chansen att skjuta ett vildsvin i Sverige, vilket han faktiskt inte gjort tidigare. Nu är det väl ingen stor skillnad att skjuta ett i Tunisien eller Tyskland, där Roger varit tidigare, eller som nu i Sverige. För vildsvinen lär nog vara ganska lika i alla fall.

På plats hos Oskar vid åtta-tiden blev det lite snack innan det var dags att ta sig ut på vakplatserna. Roger fick förstås bästa platsen där Oskar visste att det var hög aktivitet med ett par suggor, flera kultingar och någon fjoling. Strax före tio på kvällen kom ett SMS från Roger, ”Jag har skjutit en”

Det visade sig vara en perfekt matgris, en liten galt som med en levandevikt på 57 kilo. Stöp för en Oryx i kaliber 30-06.

Roger med sitt första vildsvin fällt i Sverige, en "matgris" på knappa 60 kilo levandevikt.

Igår testade vi markerna i Österås. Enligt uppgift har det varit ganska bra aktivitet på vildsvinen i den norra delen av marken men denna kväll lyste de med sin frånvaro. Dock var det en fin afton med bra sträck på morkullorna och mycket fågelsång. Tyvärr har även myggen hittat fram i ganska stor omfattning så nu börjar det h-vetet.

I skrivande stund är Roger och vildsvinet på vägs mot Skellefteå. Det var inte bara själva jakten som lockade Roger. Tillgången till vildsvinkött i Skellefteå är ganska begränsad men tack vare Oskars gästfrihet så är grillköttet för Roger ordnat för en bra stund framöver.