Hänsjöns Queen – Fäbobergets Wilke

Vi planerar att lägga på en valpkull efter Enja (Hänsjöns Queen) och hon kommer att paras på nästa löp som beräknas komma igång nu under januari.

096

SE J(lö)CH SE UCH Hänsjöns Queen SE21968/2012
SE J(lö)CH Hänsjöns Kiwi SE23096/2010
SE J(lö)CH SE UCH Fällestrands Bonzo SE31439/2008

SE J(lö)CH Fäbobergets Wilke SE60792/2012
J Fäbobergets Phuma S32201/2004
SE J(lö)CH Sörombäckens Gunde SE37033/2010

Ik: 2,34%
Prel HD/AD-index: 107/100

Klicka här för att se stamtavla på den planerade kullen

Hänsjöns Queen har en stor styrka när det gäller ståndegenskaper. Hon har höga index på momenten Ståndskall på upptagsplatsen, Ståndskallets kvalite, Ställa flyende älg samt Skalltid. Poängen på hennes tre förstapris är 79,5 84,5 och 88,5.

Fäbobergets Wilke heter hanen som Queen kommer att paras med. Wilke är en mycket jaktstark hane med ett stort och rejält sök och som jagar så länge husse vill och lite till. Wilke kommer ur Fäbobergets fina W-kull där samtliga åtta individer är meriterade på jaktprov. Wilke är startad på jaktprov sju gånger med sex förstapris som resultat. Wilke vann även Älghund-SM 2015 och representerade Sverige i landskampen 2016 där han fixade ett förstapris och starkt bidrog till lagsegern.

Kombinationen Hänsjöns Queen/Fäbobergets Wilke är en svag linjeavel på Klövkampens Uro, Oxvattnets Rahna och Pansartorps Rista. Samtliga dessa tre individer tillhör verkligen toppskiktet inom svensk jämthundsavel genom tiderna.

Vi har även sökt linjer med höga kullvärden och bra bredd i kullarna i flera led. I denna kombination har vi verkligen hittat just den delen. Fäbobergets Wilke har kullvärde 8/8, hans far Sörombäckens Gunde har också 8/8 medan modern, Fäbobergets Puma, har 6/10. Hänsjöns Queen har kullvärde 7/8, hennes far Fällestrands Bonzo har 8/12 och modern, Hänsjöns Kiwi, har 7/8.

Tiksidan känner vi dessutom väl till i flera generationer. Fällestrands Bonzo, som är far till Hänsjöns Queen, är helbror till våran Fällestrands Birka. Jag har dessutom haft förmånen att jaga en del med Fäbobergets Exa som är mor till Birka och Bonzo. Jaktstarka individer med en otrolig ”jaktmotor” som inte lämnar något övrigt att önska i någon av dessa hundar.

Detta är en parning med fokus på ståndegenskaper och jaktkloka individer. Är du intresserad av en valp ur denna kombination så hör gärna av dig till Ted på 070-633 73 47. Vill du prata med hanhundsägaren så når du Johan Möller 070-227 98 85