månadsarkiv: februari 2011

Tråkiga nyheter

Tyvärr så blev det inte som vi planerade och hoppades på. Torsdagens positiva besked om att det var valpar på gång har under helgen förbytts till tråkiga nyheter.

Komplikationer under dräktigheten gör att inga av valparna levde vid dagens nya undersökning och det blir således ingen valpkull. Ett riktigt tråkigt besked eftersom hela familjen såg fram mot detta.

Varit en riktigt tung dag att meddela alla trevliga valpspekulanter samtidigt som man hela tiden oroar sig för Birka. Det är tungt att inte ha sin hund hemma. Nu håller vi tummarna att allt går på bästa tänkbara sätt så att vi får hem vår härliga hund i morgon.

Birka är dräktig

Dagens besök på Växjö Djursjukhus gav positiva besked. Birka är dräktig men antalet valpar gick inte att fastslå. Ett antal fostersäckar syntes dock så nu är det bara att planera fullt ut för valpning om knappt tre veckor.

Kan tyckas onödigt med ultraljudundersökning på en hund, det visar ju ganska snabbt om hon är dräktig i alla fall. För egen del så är det självklart. Blir liksom lite lättare att planera fullt ut. Har också blivit ”lurad” en gång av en stövartik som var parad. Slutade med en fet hund som skenvalpade.

Räknat från första parningen så är det dags för valpning någon gång i vecka 12, spännande!

Går mot slutet

Jaktsäsongen går allt närmre slutet och lär väl bli ihågkommen som en av de sämre i alla fall. Aldrig någonsin har jag upplevt en så dålig säsong för att jaga med hund. Men som vanligt är det ingen idé att lägga massa energi på att klaga på det väder som varit.

På den positiva sidan istället var att det blev tillfälle till en dags smygjakt på dovhjort. Målinriktad avskjutning på i stort sett bara kalv. Hade en kanonfin dag i strålande solsken i en fantastisk natur. Såg en hel del dov samt ett antal vildsvin. En kalv blev dagens skörd för min del.

För övrigt så är jag fortfarande väldigt optimistisk att Birka är dräktig men för säkerhets skull blir det en runda till djursjukhuset på torsdag för ultraljudsundersökning så på torsdag förmiddag vet vi mer säkert.