månadsarkiv: januari 2012

Vårt eget drömställe

Vi har letat länge och till slut dök det upp!
Semester för oss har de fem senaste åren inneburit fjällvyer, vandring, Norge, Dalarna, Jämtland och Västerbotten. Senast var sommaren 2011 då vi hade några härliga dagar från Marsliden upp mot Marsfjället topp och sedan tillbaka. Därefter ett par dagar i Vilhelmina hos goda vänner.

Allt har sammantaget gett mersmak och vi har sneglat en hel del på annonser efter något eget ställe i trakterna. Strax före nyår såg jag av en tillfällighet en annons om ett mindre fritidshus till salu några mil från Vilhelmina. Det tog inte många timmar att bestämma sig. En kontakt med mäklaren. Ett samtal till våra vänner i Vilhelmina och sedan bokades flygresan upp för att titta på fastigheten.

Det är svårt att bilda sig en uppfattning om alla detaljer när snön ligger meterdjup men bilderna från annonsen ljög inte utan känslan var den rätta. Till vår glädje accepterade säljaren vårt bud och nu har vi tillträtt som ägaren av vårt lilla hus i byn Djupdal.

Visst är det några mil att köra för att ta sig dit men vi hoppas på många tillfällen och de första resorna upp är redan planerade.

Förhoppningsvis ser vägen in till stugan lite mer inbjudande när vi gjort oss hemmastadda.

Ett mycket fint timrat häbre, inrett som en härlig bagarstugan, ingick i köpet och förhoppningsvis blir det brödbak redan till våren.

Vem kan undgå att njuta av en vy som denna. Fotograferad en bit från vår stuga. Utsikten från Djupdal utöver dalgången är helt otrolig.

Vinterdag

Så kom vintern även till Småland till slut och idag var en sådan där superhärlig vinterdag. Solsken, gnistrande vit snö och några grader kallt. Fick med kameran när vi tog en skogspromenad med hundarna.

Tikbesök hos Milo

Så blev det till slut en parning med Milo. Tiken som är här för parning heter Brännsforslidens Freja och hon hör hemma utanför Eksjö. Hon är startad på jaktprov en gång under hösten med ett förstapris som resultat. Freja är kommen ur en kull med bra bredd där nio av tio valpar är startade på jaktprov.

Tycker parningen ser riktigt intressant ut och vi har bestämt att Peter ska ta en valp ur denna kull om allt går som planerat. Är den någon som är intresserad av en valp så hör av er för kontaktuppgifter till tikägaren.

För att se stamtavlan på de planerade valparna, klicka här.