månadsarkiv: april 2020

Nu hoppas vi på valpar!

Sörombäckens Lunnsa är nu parad med Dollarmarkens Brage och i juni hoppas vi att det återigen ligger en kull valpar i valplådan.

Lunnsa drog ut lite på löpet så den planerad parningen med Brage blev inte förrän nu till påsk. Hon höll dessutom på att lura oss med att ställa upp sig tidigt för Brage men han hade koll så lyckad parning blev det. Så om allt fungerar och det blir valpar så kommer de att födas en bit in i juni.

Valet av hane föll på SE J(Lö)CH Dollarmarkens Brage. En ung och mycket intressant hane som tidigt visat prov på fina egenskaper. Han jagade fullt ut från första släpp, tre timmar skällning vid första riktiga älgkontakten! Hösten 2019 är hans första säsong och på fyra jaktprov har han presterat tre förstapris och avklarat jaktchampionat. Proven är genomförda i sept, okt och nov. Utöver jaktproven har Brage och presterat i skogen med tvåsiffrigt med fällda älgar efter fina älgarbete med mycket skällning. Kullvärdet första säsongen är 5/8 varav 4 presterat minst ett förstapris.
Mor till Brage är Dollarmarkens Vira som har 64% meriterade avkommor. Fader är Ståndfast´s Alfons med 58% meriterade avkommor på sina första fem kullar. Brage har CK i jaktklass och han har en mycket bra exteriör med fina bruksdelar och utmärkt typ. 

För den som vill läsa mer om båda hundarna, meriter och se hur stamtavla blir för den planerade kullen så titta på hitta älghund, http://www.hittaalghund.se/stam_sim.asp?Regnr_H=SE36653/2018&Regnr_T=SE38522/2015

Prel HD-index: 101
Prel ED-index: 105
IK: 3,5

SE J(Lö)CH Dollarmarkens Brage
Lunnsa och Brage trivdes bra ihop
Dollarmarkens Brage, en cool kille med förmåga att slappna av och ta det lugnt!