J-prov 0:a 091207

Andra jaktprovet för Birka resulterade i en 0:a. Trots det tycker jag själv att hon gjorde ett riktigt bra jobb. Första upptaget syns inte i jaktprovsprotokollet men redan på andra sökturen hände något. Såg på pejlen att hon drog iväg i mycket bra fart och totalt gjorde hon en sväng runt i såten och vidare in på grannmarken. Total förföljde hon denna skenälg cirka tio kilometer. Kopplade henne på tillbakagång. Domaren kunde dock inte konstatera att hon hade varit efter älg så därför syns det inte i protokollet.

Nästa släpp så går hon ut nästan direkt och efter en stund hör jag något som kan varit ett skall cirka 500 meter bort. Någon minut senare kommer en stor tjur och springer rakt på oss, den kastar och sekunderna senare kommer Birka i spåret och fortsätter att följa älgen. Några hundra meter bort hörs något enstaka skall och sedan hänger på denna älg i mer än sju kilometer.

Tredje släppet så syns det att hon börjar bli lite sliten efter två rejäla skenälgar. Går resten av provtiden utan att hitta mer älg.

Lämna ett svar