månadsarkiv: juli 2013

Bärlycka

Mylta, myrbär, snatterbär, multebär, snåttren, eller kort och gott hjortron…. ja kärt barn har många namn sägs det ju.

Att få plocka hjortron när myrarna bokstavligen lyser gula är en ynnest utöver det vanliga. Stannade till hos goda vänner då vi var på vägs upp till vår härliga stuga i Norrland. En fin sväng ut i bärmarkerna på förmiddagen resulterade i tre fyllda hinkar med riktigt solmogna bär. Har visserligen inte så mycket erfarenhet när det gäller hjortron men detta måste vara något av ett rekordår.

_M9D5682

_M9D5689

_M9D5709

_M9D5719

_M9D5724

_M9D5734

Gott Nytt (jakt)År

Så här när ett händelserikt år just passerat och det nya precis har börjat blir man lätt lite nostalgisk. Alla bra jakter minns man med glädje. Bortglömt är de dåliga dagarna när hunden inte fick upp, inga bommade skott gnager längre samvetet.

Istället är det den där fina stunden i samförstånd med hunden vid den nyskjutna älgen, tonerna av ett klingande drev, spänningsmomentet vid den där smygjakten och de trevliga timmarna i stearinljusens sken i jaktstugan med härliga jaktkompisar som värmer jägarsjälen.

Dags att resa sig upp, det har vänt och sommaren är nu på vägs mot en efterlängtad höst. Det gamla året är på vägs bort, ett nytt oskårat jaktår ligger framför. Med det så vill jag önska alla mina jägarvänner ett Gott Nytt Jaktår